ica

2007-02-27
14:38:03

The Guard

 the Guard

She comes in the evening, when I'm supposed to sleep

From her shining portal in the dark she comes, the powerful being

The scaly animal grows fast while it comes near to sit down beside my bed

The deep purple scales glimmer weak in the dark when she carefully fold up her wings

Like always she wonder if I had a nice day

Her sparkleing eyes seaks through the room, hounting for forgeign creatures

I think that I got the most terryfying guard in the whole world, with her sharp teeth and claws

But I know, that she never would hurt me.

2007-02-05
14:23:37

Grannar

Grannar kan vara väldigt olika har jag kommit fram till..
Bor i ett litet hyreshus på två våningar och har min kära Tess vägg i vägg bredvid mig.. på andra sidan har vi Gullan, världens snällaste. Hade nyss fyllt år och ville bli av med sin tårta, så då bjöd hon in oss -Sari, jag å Tess igår och så pratade vi i flera timmar -tjejsnack med en 63-åring och det var hur kul somhelst!

Vi satt och diskuterade fram och tillbaka, tog upp gamla minnen, pratade om olika personer, saker man råkat ut för osv. och det var jätte trevligt!

Men man kan ju också vantrivas något enormt med sina grannar.. Som två av mina andra kompisar som också bor bredvid varandra i ett annat hus i närheten har världens suraste grannar istället. de kan knappt spela musik, får inte säga pip i trappuppgången och ska helst inte bo där alls om en av tanterna på bottenvåningen får som hon vill.....

så då har vi (Jag å tess) haft en väldig tur med grannarna.... tyvärr så har vi däremot en p bottenvåningen som har en liten förbannad pudel som skäller i tid och otid, oftast sent på kvällen eller tidigt på helgerna.... men annars är allt bra!

Några tankar om grannar alltså..../Ica
2007-02-02
13:06:37

Alla Går i sin egen rymd av färger och ljuspunkter

Igår hade vi -Tess, Sari och jag en diskussion igen, såklart alldeles felanpassat tidsmässigt med Pump-passet jag å Tess skulle gå på nästa morgon...
Men men vid 10 tiden igår kväll började det... mycket prat som det blir när en olycklig och två trötta snackar..

Då hände det, ungefär vid kvart över elva så kom vi åter in på uveckling i folks medvetandesjäl..
Att alla går om kring i sin rymd av olika skimrande färger som speglar sitt humör, känslor, värderingar, minnen med mera. Där finns också Ljuspunkterna som är de kompisar, vänner, bekanta, fiender, motståndare som man mött under sitt liv...

MAn fyller sin rymd med den man är.
När man då är i obalans, så tänkte jag att dessa färger ändras, de virvlar okontrollerat omkring, det kanske kommer in nya färger som inte funnits därförut.
Det blir stökigt helt enkelt.

MAn vet vart man har sina olika grupperingar. man har omedvetet samlat alla som gör en glad på olika vis på ett ställe och sedan de man är osäkert inställd till på ett annat, och ett tredje där man placerat de som man kanske behöver akta sig för.

Jag tror också att där man bor speglar vem man är, hur man mår å så.. En stökig lägenhet tyder på en människa i obalans, en människa som kanske har mer att göra än vad den klarar av eller att något har hänt och den blir helförvirrad, sedan när man städar upp i sitt hem så städar man också upp på någon nivå i sig själv. Att man kanske kommer över något då man slänger soppåsen med små skräp som legat i hörnen i sitt sinne.

Alla färger kanske inte blir återställda efter en storrensning i hemmet. vissa har försvunnit förgott, medan du hittade några av dina gamla som fått sällskap av nya klara eller dunkla färger.

Det behöver inte alltid ha hänt något hemskt heller.. Man kanske var så förtjust över att ha lärt känna en person och vill visa vem man är genom att visa både fysiska och spykiska grejer du gjort, och har så bråttom att du inte hinner lägga tillbaka dem på sin rätta plats, utan bara sätter ner dem och tar nästa. Det gör också att det blir stökigt, man får tänka fundera och rensa upp i röran....Det var ungefär det vi kom fram till.

/Ica