ica

2008-02-29
22:34:37

Lever i ett "Lyckoland"

Såg värsta teatern idag!!
Hur bra somhelst faktiskt. Handlade om tjejers situation idag, om hur media oav olika slag stäler krav och påverkar vardagen på olika sätt, hur könsrollerna är stereotypa och till synes oförändeliga, men att det också finns det som vill gå emot strömmen, det finns de som faktiskt vill ha och försöker skapa en förändring.

Teatern hette Lyckolandet och spelades av lokala förmågor av olika slag, bland annat flera gamla klasskompisars småsyskon stod på scenen och var hur duktiga somhelst. Det var mycket sång med där kören och dansarna var jätteduktiga. en enda gång märktes de tydligt när något blev fel, och det var då en glömde sin replik, men annars så var det problemfritt.

Att gå på teater var inget planerat, utan något som bestämdes samma dag... men jag är inte besviken, den var bra.

/Ica
2008-02-29
12:16:22

Tankar uppe i luften

Det jag undrar är varför.
Vadå varför?
Jo, jag har precis, för ett par veckor sedan, skrivit klart den evighetslånga En ny värld av minnen, det har jag ju talat om. Efter det blev det tomt i huvudet, inget att fundera över, som hur det ska gå, testa idéer i huvudet och så - tomt bara.... men så en vecka efter att sist aordet var skrivet, så börjar jag tänka på massa små historier med mina karaktärer från nämnda story. Jag hade bestämt mig för att inte ägna Tashi en tanke, om vad hon skulle göra sedan, hur världen skulle reagera och so on... men nej, det gick inte... jag funderar iaf inte varje natt (vilket är ett stort +) men de nätter jag gör det är tillräckligt. Som tur är(om det nu är tur?) så är det ingen kvalité på det jag funderar på, alltså jag anser att det inte går att utveckla till något större... Så nej, jag ska inte skriva en tredje sak om Tashi. Glöm det.

/Ica

2008-02-29
11:57:39

Ahh... hemma!

Fatta vad länge sedan jag var hemma sist!! det var typ strax efter nyår... det känns också. Och jag har träffat brorsan, fick inget från sweitz eller hur det nu stavas, men fick idag förminska hans pannband med ett par centimeter.. För en gångs skull var han snabb... jag satt och lagade en ficka på mina byxor, hänger för mycket i dem tydligen^^ och då passar den nyss uppstigna äldre syskonet på att sticka ett pannband undernäsan på mig och frågar lite snällt om jag skulle kunna tänka mig att sy in det... Så då var dte bara att montera maskinen och sätta igång..

Nu sitter jag i Ånget, i den nya lägenheten soim är färdig. Det är jätte tjusigt med lite moderndesign och snygga tapeter. Det är stilrena detaljer och färgfläckar, skulle trivas att bo här. Mycket fönster som släpper in ljus och tre våningar upp så man har lite utsikt (över posten, bangårn, min gamla skola, det som skulle kunnat ha vart mitt gymnasium, grundskolan, systemet, försäkringskassan och lite andra bostadshus.... och längst bort även träd som jag tror blir till en skog??) vädert är igenmulet och några grader kallt, svinhalt på vägen.. små sladdade lite på väg hit ett par gånger...

Det är skönt att vara hemma, helt klart... men vad jag ska göra vet jag inte...

/Ica