ica

2009-12-31
16:07:43

Nyårsafton idag?

Nog är det lov alltid, det har jag märkt, och jag tror jag är inne på vecka två snart tre nu? Dagvillan har satt in förfullt och ända sedan julafton har jag varit helt dygnsvill och vet inte alls vad det är för veckodag, datum eller vad dagen kallas. Idag tror jag det är nyårsafton och då bordet det vara sista december. har kollat i kalendern och upptäckt att det är torsdag.

Men om någon frågar mig vad jag ska göra på nyårsdagen så kommer jag ändå inte fatta när det är.. det har varit mycket struligt senaste veckan(tror jag att det är, flera dagar åtminstonne).

Jag vet i alla fall att vi snart ska iväg och äta middag hos en av mina fastrar, där kusin med familj dykt upp.

/Ica
2009-12-30
14:44:41

Fortsatt svalt ute

Jag ser gärna att utetermometern visar 28C men då ska det vara ett + istället för - framför siffrorna. Idag stack jag ut vid tio tiden med Cameron som knorrade lite med den nästa tjugonio gradiga kylan. hon hamnade i en pulka tillsammans med stativ och extra objektiv(det ena väger på tok för mycket för att ens tänka på att handhålla det, därav stativet och absolut pulkan.

Jag drog iväg i riktning mot Jungan och njöt av synen då ånga steg upp från vattnet och lät sig skinas på av solen. Använde endast manuella gamla objektiv idag. (men inte den flerkilosklunsen, behövde inte) Det räckte till ändå. Jag tycker fortfarande att det är lika kul att det går att få riktigt snygga kort, fast man använder objektiv som användes flitigt innan man ens funderade på att det gick att spara bilderna digitalt i små plastkort med minne i. Och att dessa trettioår gamla gluggar passar till min Moderna Cameron!


Lyrisk över vilket fantastiskt ljus jag hade att arbeta med, så frös jag gladeligen om tårna och fingrar. När känseln helt var försvunnen i tårna gick jag in igen. Då hade temperaturen stigit till endast -25.5C och klockan var halvtolv. Jag var ute ca 2timmar alltså. Rätt lagom tid att frysa.

(Funderar nu på att "låna" med mig åtminstonne ett par av pappas gluggar hem till Storvik, så säg inget)
Nä, kanske ska jag ta fram lite mjöl eller så? Officiellt Jobbar jag just nu på affärn och ska stänga stället halv sex för att sedan gå hem klockan sex, men tja, jag vet inte?? rätt lugnt just nu.


/Ica
2009-12-29
15:04:02

Älskar mitt hår!

(Glöm bloggeri om julen o nyår, det går att läsa på andra sidor. Fast jag har vart duktig iår och faktiskt ätit av den choklad som bjudits på och tagit lite självmant. Ovanligt mycket choklad för mindel - normalt intag för de andra, jag blev en normal julfirare/person)

Har jobbatr en sväng idag igen. Jobbade helgen och lite förra veckan också innan julafton. Så det blir lite cash i de mörka fattiga månaderna ändå. Ska bli några timmar till också vilket känns ypperligt.

Men men, det var inte jobb jag tänkte skriva om idag. Jag är hemma med besked. Och jag har kommit fram till att jag verkligen gillar mitt hår (avgudade det innan också, men gillar det mer nu) Varför? jag har inte vart hos frissan och färgat eller klippt någe alls. Inte en milimeter är ändrat sedan november.

Anledningen till att jag älskar det är att det inte ser smuttsigt ut fast det inte är tvättat på en vecka. Idag är det en vecka sedan det blev tvättat sist (och då stod jag inte i duschen ens) duschat har jag gjort sedan dess, var lugna. Men det blir helt klart inte lika vanligt då man bor i ett kallt hus (okej, kyligt då. Nu är det varmt, nu är det hela 18C här inne) så man redan är frusen och sedan måste duscha i vatten som inte ens kalla fötter och händer tycker är ljummet. Man liksom drar sig lite.

Men då vet jag att om man har arbetat upp sig i en ordentlig temperatur utomhus, och gjort det ett tag så kläderna är ordentligt fuktiga, så är det skönt att duscha svalt. Men att arbeta upp sig i en ordentlig temperatur tar ett tag, och det gör man inte gärna då termometern står på mer än -27C (-27,5C var temperaturen då jag gick till jobbet imorse, innan var det -28-29, nu är det endast -25C) Så man går inte gärna ut.

Sammanfattningsvis: Det är inte lockande att duscha, inte ens att bara sticka in huvudet i duschkabinen, för det blir aldrig varm igen, trots att man har tjocksockar, tofflor, mjukisbyxor och fleecejacka + stor mycket tjock filt och rykande temugg. För en vecka sedan gick jag omkring med mössa på huvudet hela kvällen bara för att jag hade tvättat håret. (det fanns ingen hårtork i huset)


Men nu blir det kopp te och bokläsning.

/Ica