ica

2009-07-29
11:56:49

"Is it you?"

Nu har jag råkat ut för något rätt störande.. När man går och funderar mellan hyllorna på affärn så är det lätt hänt att man börjar nynna på någon melodi.. Förhoppningsvis någon sång som man gillar.
Och nu har jag kommit på mig själv med att tralla på låtar jag knappt hört på evigheter.. Det började igår, jag kom på mig med att småsjunga på refrängen till Magnus Ugglas "Pom pom", jag som inte tycker om han, och verkligeninte lyssnar på, och Pom pom, när gick den på radio sist...??!
idag har jag kommit på mig med att nynna på en nyare låt, en låt som jag inte heller tyckte om så mycket efterso mden kändes så tjatig när man lyssnade på hela.. Jag pratar om Islands bidrag till Eurovision låt från i våras som sjöngs av Johanna Guorun Jonsdottir. Rätt var det är så kommer:
"Is it true, Is it true? 
Is it oover, did I throw it away??
Was it you?  Was it you?
Did you tell me?
You would never leave me this way?"


men, som alltid då man inte hört en sång så där väldigt ofta, och inte var särskilt intresserad av den då den väl hördes.. nynnar jag omkring: "Is it you??" sedan en räcka na-na-na...

Nu går jag omkring och väntar på att dels Siljans chark ska ringa och fråga vad jag vill ha den här veckan, och dels på att en ny låt ska ersätta isländskan med. Nog för att den är en fin låt, men den blir lite tjatig ändå.

/Ica
2009-07-27
16:59:38

Sjalar och gamla strumpor!

Idag har det grävts i garderoben.. egentligen skulle jag ha knäppt kort på allt jag ska ta med mig till Näsåker och årets Urkult festival. Äntligen får jag höra lite live samba med mera.. musik man aldrig hör annars kommer där att serveras i dagarna fyra.. och alla veteraner plus vilsna nybörjare klär sig så man tror man fått synfel.. jätteroligt är det!

Nåja, när man packar till denna festival är det omömma kläder som gäller och ens färgsinne får fritt spelrum. Jag o mamma frossade i verkligen gräsliga kläder idag då vi provade allt möjligt.. lite besviken såg jag att jag inte har så mycket hemska, konstiga kläder som man aldrig bär annars, jag har tydligen en rätt ordentlig klädstil, om man jämför med de vi letade fram annars idag.. Vi har räknat ut att det antagligen kommer bli lite kyligt.. Så det blir varmt och bekvämt som gäller, allt annat spelar ingen roll, vilket gör det hela mycket roligare..

Det ska bli skönt och komma hemifrån ett tag, och slippa all radiomusik, eller annan normalt som annars lyssnas på därhemma. Nu blir det varma toner, svettiga dansande människor och en stämning som är helt oslagbar...

/Ica
2009-07-26
22:40:31

Slut på helgen

Söndag kväll och ja, det är väl läggdags snart skulle jag tro. Kvällen har spenderats med mina morföräldrar och moster. De kom hit strax efter att vi ätit middag. Och under denna lilla stund tog det inte lång tid innan det gick att konstatera att ännu några puzzelbitar har ramlat bort från mormor. Det var mer eller mindre ett par lyssnande öron som satt där, medan vi andra pratade på om olika saker...
Varje gång något fult ord eller något illa sades om en annan, så rynkades näsan ihop och man fick sig en blixt från henne blängande blick, en blick som sedan genast mjuknade och förlorade sig in i väggen eller tillfälligt koncentrerade sig på vad händerna gjorde, ibland rev de sönder ett papper, ibland hade de trasslat in sig i ärmen och så plötsligt var de slutna, för då hade hon somnat...

Jag minns en mormor som faktiskt var riktigt vass på korsord, som var duktig på att laga mat och gillade skor. Ikväll då jag visade mina nya skor jag ska ha till ett bröllop i augusti, var intresset för skor det enda som var kvar.

/Ica