ica

2009-06-30
11:25:25

Hemmafru??

Fast jag är inte gift. Eller typ semester? eller helt enkelt utan uppdrag?
Jag vet inte. Just nu har vår hyresgäst tagit min plats på affärn och där kommer han att vara i alla fall två veckor. Jag får min helg i alla fall, men annars blir det rätt lite att göra.
Nu har jag gjort de flesta av mina uppdrag jag dragit på mig. Som att vattna växthus, vattna blommor på verandan, vattna blommor i huset. Jag har satt tillbaka de plantor jag råkade gräva upp och jag har redan tagit min springrunda, den joggades runt halv åtta imorse. Det var svalt och skönt då. Men vad ska jag göra nu? Jag har diskat och kan nu inte komma på mer.. Eller jo, pappas födelsedags present. han fyller jämt i juli och jag har efter rådfrågning kommit fram till att han kan få lite skorpor igen.. Så nu håller jag på att samla kraft inför tålamodsprovet glutenfribakning.
Att baka på glutenfritt mjöl är för det mesta en rätt kletig historia.. så jag misstänker att pappas skorpor igen kommer bli något deformerade, men han brukar knapra i sig dem rätt fort, så det verkar som att det går att äta i alla fall..

Det är varmt igen ute och solen skiner, detta får mig att inte vilja baka skorpor, eftersom det då blir asvarmt inne igen. Har lyckats får ner tempraturen till human nivå.. Men ja.. nått måste jag hitta på snart. HAr kollat allt jag kan kolla på internett och orkar inte börja med nya grejer.
Att börja skriva skulle i och för sig gå, men mitt samvete hindrar mig.

Nåja, till titeln, kom jag på.. Jo, jag känner mig lite som en hemmafru. Jag Pysslar I Hemmet, jag lagar mat till hyresgäst, och jag diskar och tvättar, är inte det vad en hemmafru gör? Rensar ogräs och plockar upp grejer som ramlat ner på golvet... Jag tvättar inte Simons kläder än.. men det skulle inte förvåna mig om jag erbuder mig snart.. fast efter snart tre dagar i detta väder borde han inte ha så mycket smutsiga kläder än.. Han är min hyresgäst i alla fall. Smidig lugn person. Hjälper till att duka och duka av bordet, mycket praktiskt.. innan hans praktik är slut kanske jag har fått han att börja laga mat på heltid?  vore inte det bra? Då kan den författaren skriva på heltid...

Ämnesbyte igen:
Om jag går ut kanske jag hittar något som borde göras som inte är alltför besvärligt?

/Ica
2009-06-29
17:50:21

Sitter ute i solen jag

Ja, nu var det ovanligt länge sedan jag la in något här, men det finns förklaring: det harhänt saker.
För det första så åkte jag in till centralorten i fredags och klippte håret. Attityd har hittat ny förmåga som fixade mitt hår bra. går fortfarande att fläta hela håret, fast det är mycket uppklippt. Jag kan nu igen dra borsten genom håret utan problem. Det kostade närmare en decimeter, men det var dte värt. Nu är det snyggt igen!

Annars då? Jo, fredagskvällen spenderades på Mittis där vi åt på afterwork med mormor och morfar. En stillsam historia i skuggan av ett träd.

Min lördag spenderades i 32gradig affär där jag tog pengar av folk och la choklad på kylning. Tittade längtansfullt på alla glassar jag sålde, men la pengar på tandkräm istället.

Söndagen giock i flitens tecken. Jag ryckte de sista rabbaterna (äntligen klar!!) och spred sedan gräsklipp runt rosenbuskar och annat smått och gott som behävde lite extra näring. ett rätt skräpigt göra. Sedan hämtades Kölsillres nya PraktiKant, Simon som i två veckor ska kolla om affärslivet är något för han. Det kom flera kommentarer igår som gick ut på att det var litet, inte så mycket folk, lungt och tyst. Att han trots allt hade vant sig med stadslivet... Nåja, om han helt enkelt är borta en morgons å klandrar jag honom inte.
 
Idag då?
Jo, (Shit vad dagbok det här blev då!)Jag har planterad jordgubbsplantor som jag hade grävt upp igår. Medan spaden fortfarande var tillhands gick jag och snodde lite smultronplantor på grannens mark(säg innget) och vattnade sedan allt Rikligt.
Nu var det tänkt att jag skulle skriva vidare om Tashi/Maria och Merlin.. men,ja jag har inte kommit så långt än.


Fortsatt solig måndag på er!

/
Ica

2009-06-25
17:02:23

My office

Ha ha, ja visst. Det är varmt och jag är skrivsugen. Vad är bättre då än att göra iordning verandan till somrigt kontor? Här sitter jag nu med Delvin, min dator, jag har kopplat iPoden till ett par högtalare och käkar vattenmelon och nötter medan jag häller i mig vatten. Detta är är kontoret som inte kan få dålig, använd luft. vindar fläktar ibland förbi och byter ut allt sammans medan jag lyssnar på fåglar genom musiken. En lyckad idé tänkte jag och plockade snabbt ut allting.

Okej, det var vart jag sitter just nu. Vad har jag gjort då?
Jo, dagen började tidigt imorse där jag klädde på mig för att gå och jobba. förvånasvärt snabbt fick jag gå hem igen. trots varudag och flera burar var det lite att göra och vi hade plockat ut allt på nolltid! Hem vid elva alltså. Vad göra nu?
Jo, packa ner en flaska saft och hink med skorpor(eller burk om det låter bättre) cyklade iväg till närbelägen strand, inte den jag sist pratade om, utan nu en annan som är med badvänlig. Vattnet var naturligtvis IskaLLt, så jag gick bara ner mig trill knäna ungefär. räckte gott. Såg massa gulliga fiskyngel och hörde plask i vassen då och då då större fiskar åt upp gullungarna. Jag var Ensam på stranden. Såå skönt.
Hem igen, vart lika varm som efter jobbet, igen. Vad göra nu då?
Jo, på med handskarna, ta ut musiken på gräsmattan och slita tag i några rabatter. ryckte de på framsidan huset, de som man får syn på det första man gör så man svänger in på gården. Tänkte att det var dags att förbättra det första intrycket litegranna.Mitt utomhuskontor^^


(rekommenderas varmt)

Nu är det väntan till det blir dags att göra middag. Alltså tid för alla onödiga internettgöromål, bland annat.

EN fortsatt solig kväll till er alla!

/Ica