ica

2009-03-31
13:38:09

Gummiband och tuppgång

Jag vet att gummiband är ett mycket flexibelt och användbart träningsredskap, men att binda ihop benen och utföra aerobicsövningar med det? Jag är stolt, jag snubblade inte en enda gång fast jag såg ena änden av gummibandet var farligt nära mina fötter, nej istället fortsatte jag att gå i sidled, sparka åt olika håll och andra mördadande övningar.
Drick vatten beordrade hon. Jag drack vatten. Skaka loss benen, sa hon med ett leende. Jag skakade loss benen. Nu blir det tuppgång runt i rummet, sa hon och jag hörde hela gruppen stöna. Jag hade ingen aning om vad det var fråga om. Det fick jag sedan.
Det var dags att göta utfall runt rummet, att ta höga långa kliv och sedan mjukt sjunka ner, upp och nästa... i ett par varv åt varje håll, kort kort omskakning av ben och så gjorde vi om det hela två gånger till...
Detta är de två starkaste minnena från gårdagens pump. Jag har inte vart på pump på flera månader och jag har nog inte världens styrka heller just nu. det kände jag då. Men skönt och trötta ut sig lite.

Ikväll däremot ska jag jobba med tanterna igen på pilates. Jag är lätt hälften så gammal som de andra i gruppen, och då är jag ändå de 20gammal. Ska bli intressant att se hur mycket styrka i magen jag har kvar, men det ska nog gå.

/Ica
2009-03-30
12:50:52

Måndag

Det är ju måndag idag. Måndagar kan vara rätt kämpiga har jag kommit fram till ett antal gånger, även imorse. Men, måndagar kan också vara en bra start på något nytt.
Inatt gick det helt enkelt inte att sova. Så jag satt i två timmar tror jag det blev och bara skrev vad som rörde sig i huvudet just då. Fick tillslut sova någon gång efter halv tre skulle jag tro. Så det var inte konstigt att jag var seg då jag klev upp halvsju imorse. Men det gjorde jag.
Frukost, promenad, varm dusch och sedan tio tekoppen tittandes i en elllos katalog. Jag blev kär i en av de där långa otroligt vida kjolarna. En av dem hade en vidd på 5m tror jag det stod?? Nåja, den fanns i tegelröd eller svart, det känndes rätt tråkigt. Senare hittade jag en liknande kjol och gillade den mörklila där. Förstår inte varför det används så tråkiga färger?

Nåja, där mitt i natten kom jag fram till en del grejer jag skulle göra. T ex att betala min del på bussarna från Särna till Stockholm och tillbaka, för de glömde vi helt bort. Men, förutom de, även en lite ordentligare budget. Nåja, förutom det så kom jag även fram till några egna enkla vanor jag kan ta och börja med, Jag gillar inte att inte kunna sova, så därför kliver jag gärna upp halv sju bara för att veta att då är man ordentligt trött på kvällen. Sedan får man så lov att fylla dagen med något, annars blir det ganska tråkigt.

Nu har jag precis ätit en god lunch och ska börja med något mycket oungdomligt, jag ska plantera om blommor. Även jag planterar tillslut om blommor då de några veckor har lidit av akut omplanteringsnöd. Nu har jag tittat på julgruppen som inte dött ännu, jag har petat på den buskiga växten av något slag som är trettio centimeter hög, men bor i en kruka som är ca en decimeter djup och jag har med ömma ögon betraktat mitt novemberkaktusskott som nu vuxit ur sin kruka. Alla dom behöver omplanteras. För det verkar som att julgruppen bestämt sig för att överleva, så ja, jag ska ge den en chans, om den klarar sig till hösten, så grattis julgrupp!

Sedan blir det pump ikväll och sedan får vi helt enkelt se vad som händer.

/Ica
2009-03-30
12:25:36

Dagens juice

Jag är mycket nöjd med den juice jag blandade till iodag, tre apelsiner, en banan, en kiwi och ett äpple och ett dricksglas vatten. det pressades och mixades ihop till en härlig juice(färgen var eh, frisk och lite åt det gröna hållet). Nåja, tänkte då vilken stark smak kiwi har. den tog över till och med äppelsmaken, men den hade fortfarande toner av apelsin och banan, men kiwin var den dominerande i det hela. känndes mycket fräsht och piggt.

/Ica