ica

2009-10-29
09:38:37

Vaccination och röntgenbilder

Fan, jag bara åkeromkring som värsta virvelvinden just nu. Kom hem från Östersund efter att ha träffat två vänner där. Trevligt var det och nu har jag sett stans nyrenoverade torg. Inte så tokigt.

Imorse var det dags att inställa sig i tandläkarstolen. Fick egentligen tid 23 november, men lyckades byta till idag (är imponerad). Jag plåtades friskt ur olika vinklar, men tillslut gjordes också mindre undersökning. Fick veta att bara för att jag har lite krånglande visdomständer och en skruv så räknas jag som en högrisk patient hos dem och ska få min kostnad höjd med femtio jävla kronor i månaden om ett år. Nåja, då kanske jag har lite mer pengar än nu. Glad att det inte var något problem med skruven i alla fall. Min kära lilla tand!

Sedan, medan man ändå är van med de vitrockade människorna gick jag vidare och fick en sådan där spruta, fast jag inte är så högrisk grupp inom vården. Så jag är fix och färdig och ska inviga mitt jullov med att dra tand. Så roligt!*

Nu ska det fikas lite innan jag drar vidare till Svensta och yvonne. Den sista punkten på listan. det är torsdag och mitt höstlov är nästan slut. Hur fan gick det till?


/Ica

*Hoppas ironin gick fram. 
2009-10-26
13:44:41

Ingen sol direkt

Hallå, detta är en otroligt trist dag om man kollar ut genom fönstret. Grå himmel med duggregn som sabbar håret på tre sekunder. Tur då att jag är klar med dagens ute aktiviteter. Har nu kapat av lite hår. Istället för att det i blött tillstånd väger två ton kommer det nu endast att väga ett. Klar förbättring! Annars ser det väl ut rätt mycket som förut. Attityd klarade av hårbollen den här gången också. Förstår inte, blir alltid lika fascinerad av att se hur mycket hår som ligger på golvet då de är klara, för att sedan lite förskräckt se upp i spegeln och förvånat upptäcka vad väldigt mycket mer hår det är kvar på huvudet...

Nåja, efter att ha studerat kläder och mode genom tiderna en stund på bibblan har jag beslutat mig för att renskriva och utveckla mina karktärer och de miljöer de vistas i. Först lunch sedan blir det till att sörpla te fram till middagen.

/Ica

2009-10-25
23:23:48

"Vad är det här? En stek eller typ grytbit?"

Idag har jag varit duktigt och snällt barnbarn. Agerade chaufför eller hur det nu stavas och fick med mig ett lass älgkött på endast tio kilo. Yay eller något. Precis vad man längtar efter halv nio på en söndagskväll.
Nåja. Det var relativt bra bitar vi fick denna gång. Och som sagt inte så mycket.
Mamma undrade; "vart har P2 tagit vägen?" Då vi skulle börja skära. Hon rattade och rattade med servet om knapparna för att inte bloda ner tivoliwannabe radion i fönstret.

Vi hittade P2 och där pågick enligt programledaren en "mäktig konsert" Vi hade fått ta del av den första halvan av en orientalisk spelning där sångaren, till och med för oss, verkade ha ont i magen, klämt fingret i dörren, blivit dumpad av flickvännen och råkat låsa bilen med nycklarna i framsätet..  Nästa låt hade flera av sångarna magknip och då de prövade på messmör släppte det och vilket OjOj OJJJJ det blev i sången (vi satte alltså lite mer förståelig text på ylandet)

Av någon anledning hade jag lyckats glömma bort att älgjakten hemma innebar mer än osäkerhet i skogen. Att det också innebar att skära i döda djur som sedan rätt tillagat blir gudomligt gott, det hade jag som förträngt.

Men nu ser jag fram emot en fullspäckad vecka! och allt börjar med att jag ska försöka klippa håret imorgon!

/Ica