ica

2010-08-30
20:56:25

Jag skulle haft fönsterputs ...?

Denna kväll har ägnats åt bilbrydderier. Eller omsorg skulle man också kunna säga. Efter en snabb kik och klassisk lätt spark på däck, så tänkte jag att det nog ska fyllas på lite kanske?? Det är ju inte min bil, utan morfars, så det vore illa om något hände den efter alla förmaningar jag fått i samband med överlämnandet av nyklar.

I Ånge drog jag iväg med pappa som både fick instruera i Hur Det Går Till Då Man Tankar. Vilket jag borde ha lärt mig för länge sedan, eftersom jag ändå haft körkort i över ett år(tiden går!). Men jag har knappt kommit inärheten av en pump mer än att jag sitter i bilen. Men nu var det så dags. Hondan var inte fullt så törstig som jag trodde, trots visarens trista läge.

I samband med tankningen, det blir ju en stund för dösnack eller filosoferande då tanken fylls, så lyfte jag min fundering om däcken. Det ser bra ut, tyckte far, men vi åker och kollar. Vi åkte och kollade och konstaterade att trots att det såg bra ut, så var det mycket förlite luft i däcken. Med pys och skruvande fick jag fylla dem till bättre nivå.

Så ikväll har jag lärt mig flera saker. (och upptäckte att det är fler som inte har koll alls trots mångårigt bilkörande) Nämligen att antal kilo luft står på en lapp på insidan förardörren, vid karmen där nere vid sätet (ofta i alla fall) Så instruktionsbok eller nödsamtal till fäder är inte nödvändigt för den delen.
Lärde mig att de där luftmanickerna är mycket undermåliga. Det är knappt att de förmår att fylla i ett halvt kilo luft innan de är slut på fart i dem.
Jag lärde mig att tanklocket på Hondan krävde nyckel, ibland. Vilket i sig blir lite spännande vid tankningarna i framtiden.

Sist men inte minst så kom jag på vad praktiskt det skulle vara med en flaska fönsterputs i bilen. Att alltid ha den med i bagageluckan. För en skitigare ruta (på insidan!!) får man leta efter. I skymningen ser det ut att vara begynnande dimma om man tittar ut genom vindrutan, medan det raskt klarnar upp då det tittas åt vänster eller höger ... Ska göra en stor notering om detta.

/Ica

2010-08-19
09:47:23

Höst och dimma påväg

Det är inte lika varmt längre. Blåbären är mogna och lingon på väg. Svamparna växer vilt i skog och gräsmattor. Träden har försiktigt börjat sitt långsamma disco och färgsätter mer sprakande för varje dag, så långsamt att man inte ser det. Fåglarna kommer snart att tunnas ut då sommargästerna drar.
På mornarna har dimman börjat krypa fram och smyga bland träd och buskar. Dansa över vattnet och ställa till med halvtaskig sikt.

Imorse låg dimman skirt över Kölsillre och solen lyste med spelande strålar genom grenverken. En mycket vacker syn. De enstaka buskarna över myren, som går att se från vårt hus, hade begravt sina fötter i dimman och stack upp som mörka toppluvor mot den ljusa bakgrunden. Nu är tiden kommen för dimmiga fotografier! Denna del av sommaren/hösten gillar jag, bara jag lyckas vara tillräckligt morgonpigg och får sol på morgonen. Motiven sköljer över en då det cyklas ut mot Vassnäs/Eldnäset eller längs väg 315. Spindelnät med silverpärlor, trollska dimstråk mellan träden, moln alldeles vid vattenytan över Ljungan och Holmsjön. Det är en fin tid påväg!

Igår kväll sprang jag fram och tillbaka till Eldnäset en sväng. Tankarna i huvudet var mest textraderna som sköljde in i öronen från iPoden, men också funderingar som gick tillbaka till de skogsväsen och annat oknytt som spred rädsla eller hjälpte befolkningen förr i tiden. Enligt de teserna var jag ute i helt fel tid på dagen. Älvorna var kanske inte i farten just då och där, men irrbloss och ryggsittare hade kunnat lura i vägkanten och förvilla mig ut i skogen ...
Håller just nu på att fördjupa mig i en del av den tro och de väsen som enligt sägen fanns i markerna i Sverige. Många historier om varulvar (som inte liknar Twilight särkilt mycket och inte vrålar dem som de i Harry Potter heller) och annat som är intressant läsning. Flera av de övernaturliga väsen som fanns då har förändrats och förvrängts av litteraturen, bara den skillnaden är lite kul och lägga märke till ...

Nu är det varutorsdag och jag väntar på att få öppna affärn.

/Ica
2010-08-18
17:11:59

Det är onsdag

Och jag känner mig duktig, fast jag inte gjort något särskilt idag, egentligen. Snyggat till en aning på lagret möjligtvis?
Men jag lever fortfarande på igår. För någon vecka sedan eller så, så snubblade jag över en blogg. Den här bloggen tog inte bara upp de gånger blommorna tappade ett blad eller två, när det var dåligt väder eller såååå joooobbigt att gå utanför dörren, utan också varje gång en förkylning slog till och hur ofta dammsugarn åkte fram eller då den borde ha åkt fram. Det är sällan jag varit med om en mer olycksalig människa då det gäller sjukdom. Inte heller någon som tänker på städning så mycket. I övrigt hade denna tjej (för det var en tjej) stora ambitioner för studerande och vågat ta steget att försöka fördjupa sig i sin hobby.

Med henne i tankarna började jag se över mitt rum igår. Under telfeonsnack hade jag tillslut skurat halva huset. Villket var lite oväntat, för jag var inte pigg, inte ambitiös utan ville ha något att göra medan jag pratade. Så istället för att spela spindelharpan eller rita krumelurer på papper, så fick jag en stor del av huset fixat!

Någon sensmoral? Använd handsfree, det är praktiskt.


/Ica