ica

2010-12-27
17:48:45

Underbart gott!

Att äta soppa till middag idag!

Julen i all ära med de olika små rätterna som dukas fram, men inte tusan är de lätta ... Med en risig mage på grund av risgrynsgröt och annat så fick det helt enkelt bli en liten och lätt spenatsoppa. Till skillnad från det mesta på julbordet så var den också helt vegitarisk.

Annars Icas jul? Ganska normal skulle jag tro. Snökaos runt knuten. Snölskottning. Försiktiga (de flesta i alla fall) bilister efter vägen. Kallt ute och varmt inne. Jag fick en julklapp. Jag drack glögg och åt en pepparkaka eller två. Jag har till och med ätit lite choklad! Det tror jag var en av de mest häpnadsväckande den här julen.
 Jag vet inte vad de andra var ...

Nu ska det drickas te och äta en torr bulle.

Och ja, det är saffran i den. Jag kom inte undan det julinspirerade helt och hållet i alla fall, soppan till trots.

Ha en fin mellandags kväll.


/Ica
2010-12-22
12:52:36

Det ser i alla fall rent ut

Tänkte jag då jag var ute och promenerade i den endast -17C kylan. Det var ju inte ens särskilt kallt. Och det snöar fortfarande. Men det ser i alla fall rent ut. Ingen avgassörja i Kölsillre inte. Istället är det snörök och allmän yra.

Men jag känner mig inte lika yr då jag äntligen hittat en anledning till varför det ska grälas i första delen om Tashi/Maria. Politik, religion eller basbehovsbrist är ju oroshärdar som lätt kan förstoras upp till ganska stora otrevligheter. Finns det inget vatten i sin egen oas, sticker man till nästa och blir beskyld för vattenstöld. Eller så är det olika gudar i farten, och starkast vinner. Eller land som vill sno åt sig olja och kommer på massa andra bra orsaker att invadera ett annat land som har denna olja, för att sedan ta den också då de ändå är ifarten.

Jag har ett härligt handelsavtal som lyfter det land som får delta i det. Det tillkommer beskydd mot andra länder och du är garanterad efterfrågan på vissa varor. Och det är en supermakt (typ i alla fall) som kan med deras mått mätt, små medel hjälpa sina små medlemmar i denna handelsunion om någon form av konflikt skulle börja glöda. Det känns ganska tidsenligt, så det får bli en del av den verkighetsanknytning som uppstår i min kära värld. Inte för att detta kommer att bli en stor del i det hela, men det är en del i en större intrig, en pusselbit som kommer tidigt som sedan då den får mer pusselbitar senare ger förståelse (förhoppningsvis) och lite mer djup i resten?

Vi får se, jag ska testa idén och föra in den i texten. Sedan märks det om den var bra eller inte.

Nu är det snart dags att fara iväg till ett snöigt Ånge. Men jag har en hårt arbetande dator som väntar på mig som kommer att hålla mig varm.

Tillslut, nu kom jag på vad jag egentligen tänkte ta upp. Är det någon mer än jag som nästan helt missat att det är Julafton på fredag?? Det är ju bara ett par dagar bort, men min julkänsla har då inte hunnit med att ens sträcka på sig och gäspa klart än.

/Ica
2010-12-21
10:06:19

Och så är jag inne på min andra vecka ...

Helt plötsligt har jag avverkat min första vecka hos SJ och började min andra vecka igår. med ett par struliga dagar med inloggningar och annat så rättade det till sig efter ett tag och det var julpyssel och Dagens Matlåda som var intressanta samtalsämnen på lunchen. Eller vart tar alla matlådor vägen? tydligen finns risken att matlådorna får ben och sticker och gömmer sig. Det problemet har jag inte stött på ännu, men jag har förberett mig och håller noga koll på de två jag använder och låser in dem i ett skåp då de inte är fyllda med mat i kylskåpet.

En annan kul grej är alla små historier som de stackars resenärerna kommer med då de ansöker om sin resegaranti. Förra veckans mest minnesvärda fall var en familj som jag blev tilldelad. De skulle till en stad långt söderut i Sverige. Efter flera om och men hamnade de på en ersättningsbuss som inte var anpassad efter en flera timmars färd, ingen toalett ombord alltså. Men bättre med en dålig buss, än ingen alls, resonerade dem. 
Men, då bussen plötsligt svänger av motorvägen och cirkulerar på diverse småvägar blir de ändå, förutom misstänksamma, väldigt irriterade. De går fram och frågar vad han håller på med.
Det visade sig att busschauffören inte hittade till destinationen. Passagerarna blev såklart ännu mer irriterade, men jag tänkte lite på chauffören.
Han hade antagligen inte mycket till val då extrabussarna inkallades. Att han då protesterade, att han ju faktiskt inte hittade till den önskade staden eller inte vågade berätta för sin chef att han inte hittade. Det är en jäkla situation att hamna i. De stackars resenärerna och chauffören tog sig fram tillslut, men de skrev aldrig i webbmailet vilken tid de anlände till staden.

Nu ska det kluras lite på en intrig jag upptäckte att jag hade. En stad ska belägras eller liknande, ska bara komma på varför och vad som ska hända. Intrigmakarna har jag redan, alltid något liksom. Sedan dags för liten promenad och slutligen blir det hondan in till Ånge och jobba till klockan nio ikväll.

Som slut ord kan jag säga att det vore trevligt om det slutade snöa för åtminstonne ett par dagar.

/Ica