ica

2010-01-31
09:16:30

Olika texter

Klockan är nio, tekopp står bredvid och jag sitter fortfarande och vaknar. I torsdags satt jag på olika platser i Gävle och skrev med omgivningen som redskap för texten. Gestaltning av känslor i rum är mitt poesiprojekt där en svit ska vara klar islutet på denna period med Helene. Jag är mycket nöjd med min tvättstuga och soprum, nu har jag även en garderob och någonform av ett bibliotek. Inte helt nöjd med dem, inte lika mycket "i kroppen" som de andra. utan båda två utspelar sig mer i tanken än att alla kroppsfunktioner kommer med....

EN mycket rolig och förlösande övning man kan använda då man vill ha något lite annorlunda är att tjuvlyssna och skriva ner kommentarer, eller rena konversationer mellan olika människor. Det blir jättespännande och garanterat oväntat resultat.

Nu när jag var i Gävle lyssnade jag på damer i åldern 50+ som satt och fikade vid bordet intill där jag satt i gallerian Nian.

Så här kommer Subway©:

 

Du vet ju inte hur rummen ligger

        Vi fixar det

                   Det blir för stort för mig

Då sitter den bra på mig

                                                       Kan inte äta mer

                   Jaha

                                           Tänk om alla kunde…

                   Jag är för smal?

                                             Det är inget som egentligen stör

Det blir kanske, den går inte ner

Jag är nöjd

                                                          Ja, annars får man tejpa

Tejpatejpa                            Är vi mätta?

                                                          Tar vi bolaget först?

                                                          Köp två åt mig, rött blir bra


Ha nu en trevlig Söndag!

/Ica

2010-01-23
10:42:45

Efterlängtad lördag

Ljuvligt var det att vakna åtta imorse och sedan ligga kvar en timme till, ta en lång läsande frukost i lugn och ro och tänka sirapstankarna i den takt de vill.
Huset sover fortfarande, stora delar av de få som är kvar. Mycket skönt, mycket skönt.

Det enda som irriterar mig en smula är min vänstra brodd till springskorna som jag sprang bort igår. Ska ta en letande promenad, men jag misstänker att den är borta. Lite surt, men så är det. Annars är planen för dagen att sitta och måla och sätta mig i ett nytt rum att skriva i. Kanske skolans sterila bibliotek? väntrumskänslan är stor där, specielt det övre planet. Och med den tomtystnaden som är där överhelgen så blir det så mycket tydligare.

Har även hittat ett guldkorn till plats som vår kära klass skulle stortrivas att skriva i. Café Merkurius i Storvik. Detta ställe går i princip helt i 40-tals stil. Gardiner, kassaapparat, gamlaburkar, karameller(gammeldags i nyskick, hoppas jag) och mycket mer. Känndes som att resa tillbaka i tiden då jag steg in på stället. Stor mysighets faktor med eldstad! Gott om plats att sitta enskilt att filosofera, eller tillsammans... Perfekt helt enkelt.


Nu annat en stund. Ha en skön lördag!

/Ica
2010-01-21
19:23:23

"Inte ens jag vet vad jag menar alla gånger"

Sa Aase Berg till oss idag. Det hon menade då var hennes posei.
Aase berg som skrivit diktsamlingar, romaner, essäer och är kulturkritiker, lär också ut vid Gävle högskola i kreativt skrivande just nu. En mycket speciell person som var intressant att lyssna på.

Vi snackade mycket betydelse idag. Betydelse på texter, på ord och den känslan det hela ingav. Att inte alltid förstå vad man skriver, var enligt henne inget måste. Utan hon själv använde ibland ord som hon inte hade den ringaste aning om vad de betydde, men som hon valt att använda därför att hon tyckte de var vackra.

Hennes förmiddag gick påtok förfort och vi ville gärna lyssna vidare då det var dags för henne att ta bussen tillbaka till Gävle.

Efter det så blev det kliché skrivande om vargen som ylar i månskenet. Och det var faktiskt svårt att skriva med bara klichéer. Varför? jo, för att det är så använt, så gjort redan utnött... Sedan skulle vi skriva samma sak en gång till, men utan klichéer och det blev då för de flesta en helt annan historia.

Urblåst i huvudet fick vi så gå hem.

En bra dag, intressant dag, nöjd med idag.

/Ica