ica

2010-06-30
17:12:49

Sporadiskt muller

Imorse fick Kölsillre besök av åskväder. Skyfallet föll på snedden och sikten blev kraftigt begränsad. Sedan lagom till att det var dags att gå iväg för att jobba var det nästan torrt på vägen. Efter det har det mullrat sporadiskt så fönstren vibrerar.
Och om man nu ska fortsätta att snacka väder så har det växlat lika mycket som strömmen av kunder. Ibland är det soligt och ibland gråregn... Men istället så har det bytts hyllettiketter. Vi hade fått en bunt och allt i hela affären ska bytas ut. Jag har fixat två ark idag, vilket jag tycker är nog för tillfället.

Annars hur är det med ica? Hon sover också växlande som vädret. Vaknar varje gång ur mysiga drömmar, så det är en känsla av saknad och lite besviken som jag åter somnar igen. Det är mycket som är växlande nu, arebtstider till exempel. De kommer att växla hela sommaren. Jag har problem att växla på brorsans bil. Vet inte riktigt vad Hondan har emot mig, men trots min irritation gör jag allt jag kan för att bli kompis med den...
Maten växlar också. Till lunch fick Ica äta sagosoppa och det sista av en grekisk pyttipanna med sås av turkiskyoghurt till. Mycket god.

Sitter just nu och funderar på vad det ska bli för middag. Vi har mycket småburkar med grejer i efter midsommar, men inget som blir till en hel måltid...


Endast 20minuter kvar av öppettiden, endast 50minuter kvar av arbetstiden.

/Ica

2010-06-24
09:50:59

I väntans tider

På varubilen. Men till dess händer det faktiskt lite saker på en liten butik innan öppettiden låter folk välla (gå) in. Har till exempel fixat returrapportering för kvällstidingarna, allt posttjafs och nu även systemleverans. Det har levererats mjölk på morgonen som skulle bäras in och kontroll av datum på bröd, mejeri och charkvaror har utförts.
Sedan då affärn officielt har öppnats för dagen kommer det att pågå mindre varuspring för att fylla på hyllor i butiken så det blir så mycket ledigt utrymme på lagret som det bara går att få till. När varubilen väl kommer, väntas jag inte sitta still på ca tre timmar, beroende på hur mycket varor det kommer. Men det är som bekant midsommar i morgon, vilket syntes väl på systemleveransen. Det var inte påsar med dricka, det var lådor...
Jag är inte avsundsjuk på illamåendet på lördag... Faktiskt tänker jag ligga och mysa, vakna tidigt på lördags morgonen och verkligen njuta av att jag Inte har huvudvärk eller mysko mage. Härligt eller hur!

Men nu ska jag göra lite nytta.


/Ica
2010-06-23
18:24:25

Middag utomhus

Jag upptäckte lite surt när jag satt och väntade på att få däcken till brorsans bil bytta att det blev varmt ute. Då var det fortfarande molningt och så, men de gånger solen tiddade fram så blev det varmt ... förvånad satte jag på mig solglasögon och drog ner blixtlåset på fleecejackan. det är något opraktiskt att ha åtta däck, men endast fyra fälgar, men det tog ändå inte alltför lång tid att få det bytt. Sedan har eftermiddagen fortsatt i samma varmare tecken. Jag har skurat, tvättat och flätat idag. Och nu senast ätit middag på verandan i vår hängstol. Med tallrik i knät och saftglas på stol bredvid så blev det bra skönt i solen. Nu ska det kokas lite te och tas med god bok ut o sitta i kvällssolen!

/Ica