ica

2010-11-25
10:07:20

Väskan är packad

Om några timmar ska jag slira fram till Ånge för att sedan få åka tåg till Gävle. Det blir bloggstopp de närmaste dagarna. För jag tänker då inte ta med mig någon dator och inte låna någon heller. I så fall hade jag lika gärna kunnat stanna hemma eller hur? Och vad skulle det i så fall bloggas om? "Det är kallt här också", "Det är nog mer snö här, ändå", "Jag höll nästan på att blåsa omkull idag, med mitt segel till jacka, jäkla åkrar!", "Det är trots allt lite skillnad på busstabellerna hör i jämförelse med Ånge och Dintur", "Jag fick god middag" och så vidare ...

Nej, det får bli då jag kommer tillbaka igen.

Trevlig helg!
/Ica

2010-11-23
09:45:50

Det var faktiskt lite inspirerande

Eller så är det bara jag som vill slänga massa pengar överallt, men det tror jag inte, för det vill jag inte. Men jag var på ett startaföretagsinspirations seminarium igår. Och jag pratade lite med hon på företagar centrum och snackade lite om vykort och annat. (för visst är de existerande vykorten om Haverö ganska trista?) Så det har jag flera gånger viljat ändrat på, men inte riktigt kommit till skott. Som butiksbiträde på sommaren märker jag att turisterna/sommargästerna redan skickat ett kort av varje från den lilla kollektionen som vi har på affärn och får då frågan, har ni inget annat? Nej, tyvärr...

Och sedan, det här med foton i större format. Det ska tydligen inte vara så krångligt att boka sig en månad att ställa ut sina verk i Ånge, där vid biblioteket. Så varför inte ställa ut Haverö där?
Jag har hört att det finns intresse för en litet fotosällskap i Haverö, som är vårat eget där vi kan spåna på hur vi kan förbättra oss, kanske lära varandra om hur man redigerar foton, eller kanske lyckas låna/hyra in en kunnig person som kan lära oss här.
Och då kan detta lilla fotosällskap fika, snacka minneskort, film, objektiv och annat, få fram fördelarna med de mindre kompakt/halvkompakta kamerorna mot systemkameran (för det tycker jag att det finns) Och mycket annat. Och sedan kan vi gemensamt med arrangemang ha en utställning kring Haveröveckan nästa år? Eller ha en utställning till våren/sommaren? Göra denna utställning unik för Haverö!

För Jag vet inte hur stora möjligheterna är på en utställning någonstans i Haverö? Missionshuset är i alla fall ljust på utsidan, men med lite välplacerade spotlights borde det väl inte vara alltför komplicerat att få till fint ljus innomhus?
Hur är det med Flottningsmuseet? Går det att låna en vägg där för ett gäng tavlor (kanske 10?) och få lite lampor på dem?

Jag tycker det skulle vara jättekul om någon skulle vilja haka på det här, för av de jag såg var med på Mitt Ånge utställningen, så tycker jag att Haveröborna hade lite mer klass på sina foton, eller?

Nu snöar det, så det är dags att gräva fram postlådan, bilen och hitta igen soptunnan.

/Ica
2010-11-22
10:13:52

Det har lossnat

Lite i alla fall.

Det är ju mycket roligare att skriva om positiva saker. Som till exempel så invigdes ju Byabussen igår i Kölsillre, Haverös hjärta skulle jag nog kunna kalla det. Den vill saker och börjar synas mer, dra till sig uppmärksamhet. Det är kul.
Som minderårig får jag endast åka med i denna buss, men med lite puffar och annat så ska jag se till att det går att gå på gympa med den.
Något jag var lite besviken på, igår på invigningen var klistermärkena på bussen. På informationen som jag lyckades hinna med på så beskrevs de som stora blaffiga som syns på lång väg. Jag fick genast upp bild på en buss med klistermärke som täckte nästan hela sidan (som Dinturs mindre buss/taxi bilar) Men märkena satt lite försynt på bakdörrar och sida. Liten adress och logga för bussen. Var inte det lite snålt??

Men det var inte det jag tänkte på, utan det som har börjat lossna lite ur sina förtöjningar gäller mest bara mig än så länge. Det tar tid att bygga upp en värld, och om man råkat tappa bort den så tar det lika lång tid att återupptäcka den. Nu håller jag på förfullt med att skriva om Tashis/Marias värld, ingen berättande text på ett bra tag, men idéer börjar komma som små glimtar då det är dags att sova. Nu skrivs det istället om de praktiska sakerna. Det läses lite i de gamla texterna, jag dyker på ett begrepp/pryl/person och så får jag sitta och rita och skriva om den, tills jag har någorlunda koll. Och det flyter på långsamt. Men jag tror det går bra.

Nu är det snart dags att åka till Ånge. Det är flera ärenden och ett föredrag som ska klaras av. Som Ånge Kommunbo så känns det lite knepigt att inte ha koll alls om sin födelse ort. Men vem/vad är Håkki? I informationen beskrevs han som framgångrik glesbyggsföretagare, men jag har ingen aning. Han/det kan inte ha satsat på havreösidan av kommunen i alla fall ...??
Sedan gympa ikväll! Det blir två intensiva pass, Core cirkel och Spinning. Mycket trevligt och ganska ansträngande.

/Ica