ica

2010-09-30
10:58:59

"Jag trodde du var en polis ...!"

Min tanke igårkväll var att ta en promenad direkt efter frukost. Min tanke imorse då mobilen ringde vid sju var att sova till nio för att sedan äta frukost och bli klar med den lagom tills jag skulle börja jobba klockan elva. Men jag lyckades ta mig upp och på mig mina favorit byxor. Älskar numera mina springbyxor, jag blir så mycket piggare med dem på. Förstår inte riktigt vad det beror på, de kanske är prepparerade med något?
Med Cameron tryggt i väska på ryggen och ica spelande schalger tog jag mig ut i dimman. Tjock dimma var det så jag tog på mig reflexväst för att inte bli påkörd längs vägen. Sikten var på vissa håll runt femtio meter, såg det ut som och på kölsillrebron ännu kortare! Så det gäller att synas.

Jag vet inte hur många timmerbilar jag har vinkat glatt till den här morgonen. Jag tror hela Berglindsåkeri körde förbi mig plus några andra bilar från andra företag. Berglindsbilarna vinkade för det mesta lika glatt tillbaka. Trevligt.

Under min promenad till bron, som igen var mitt mål, (har räknat ut att att gå fram och tillbaka till den blir en tur på ca två kilometer, en lagom morgonpromenad alltså) så piggade jag upp och gjorde ett par hemtjänstare mer uppmärksamma. Mitt i byn med min gula reflexväst var jag. Björn Dhälie skidjacka på (blå och svart) och springskorna + underbara svarta springbyxor stod jag med cameron i högsta hugg, med ett av de större objektiven på. Jag var i färd med att försöka göra något spännande med några elstoplar då hemtjänsten plötsligt stannade upp bredvid mig, också de glatt vinkande först, innan de vevade ner rutan och utbrast. "Jag trodde du var en polis!" den andra nickade i bilen nickade instämmande. Nej, svarade jag inte idag. Sedan insåg jag att jag nog kanske liknade en poliskvinna/man något med mina blå och svarta kläder + västen och kamera, som antagligen liknade en fartkamera för kontroll ... Samtidigt höll vägarbetskillarna på i rikt neonspäckade kläder på att måla markeringar på väg och parkering för dagens arbete. Så reflexmänniskor var lite överallt.


Nu hinns det med en snabb fika, byte till arbetskläder och sedan jobbdags.

Men först ett prov på dålig sikt:/ica
2010-09-29
19:51:40

Lappsjuka

Var bara tvungen att dra till med en tillfällig lösning angående utseende. Sedan är tanken att använda mallen för egna syften ...^^

Har annars haft en bra dag. Det bästa jag gjort på ett tag var att sova eftermiddag. Hur skönt som helst. Jag bara slocknade efter en långsam förmiddag på affärn. Det näst bästa var att ta en dusch, efter det tredje bästa jag gjorde idag vilket var ta en springande promenad. Börjar komma igång lite igen. Soppa var mycket gott efter det.

Ännu en fin dag i Kölsillre

/Ica
2010-09-27
15:40:31

Påsfenomenet

Det tror jag de flesta stött på. Konsum-, ica- eller shoppingkassarna med alla sina mer eller mindre underliga storlekar och kvalitet. Det blir berg av dem någonstans i hemmet. I skåpet under bänken, nedersta lådan eller i en hög i städskrubben. I varje hem är den där plastpåsehögen.

Även vårt hus har den här samlingen plastpåsar där det funderas om det går att använda de där små påsarna från h&m eller om det är lika bra att slänga alla direkt?

Men nu har det dykt upp en ny kategori påsar som av någon anledning ligger överallt. Som ensam boende med sporadiska besök i huset tycker jag att jag borde få en ganska god koll på fryspåsarna. Jag använder dem knappt. Men av någon mystisk anledning så hittar jag dessa påsar, nya hela tiden(alltså de är använda, men jag hittar dem där jag inte sett påsar förut). De ligger i köket, ganska naturlig plats kan man ju tycka eller i vardagsrummet och nu senast hittade jag en påse i hallen.

Naturligtvis är det ju någon som tappar eller lämnar påsarna på mer eller mindre olämpliga ställen, men det är inte jag. Som skrivande gärna utanför vår egen värld, så tycker jag att det vore kul om det var något mystiskt övernaturligt som slängde runt med fryspåsarna överallt. Då skulle jag säga till den att sluta upp med det och istället hjälpa till att hålla koll på huset. Om den nu kan flytta så mycket som fryspåsar. Då borde damm inte vara någon konst för den eller hur?

Nu blir det te och överblivna bullar för mig!

/Ica