ica

2011-04-18
09:30:28

Bakom kuliserna till Mary Kay

Efter en förfrågan så ska jag ikväll vara modell för Mary Kay. Det är säljare i Sundsvall som har sin veckoträräff och behöver personer att demonstrera sina färdigheter på, eller instruktioner i alla fall. Jag ska efter hudvårdskonsults ord sminka mig själv för att sedan visa upp för de andra. Det ska bli mycket spännande, då jag känner mig som en ordentlig nybörjare fortfarande fast jag har handskats med ögonskugga och mascara förut. Jag vill veta mera om färger! Känslan är lite som när man går sitt B-språk på skolan och typ kan uttala  la izquierda och cocina eller bienvenidos! Och ändå måste tala språket hela tiden, men ikväll kanske det blir lite ändring på den saken ...? (inte spanskan då)
Dagen till ära så har jag slipat av det värsta av huggtänderna så de inte ska bli skrämda där borta. Nu ilar det en aning ända ner i käkbenet, men det ordnar sig nog ...

Annars är Ica helt ledig idag och funderar starkt på att göra ingenting, kanske läsa lite på Biblioteket eller skissa på kartor så jag får ordning på geografin i min skruvade värld.
Och nej, jag slipade inte tänderna på grund av Mary Kay, Jag har en förmåga att gnissla tänder och nu har även käken börjat låsa sig, vilket såklart upptäcktes under röntgen undersökningen vid mitt förra tandläkarbesök förra veckan ... "Det där låter inte bra" mulmlas med ryggen vänd mot sig, desutom bakom huvudet och intrumenten klingar mot varnadra då den ena krokpinnen läggs tillbaka och nästa ännu spetsigare krok plockas upp. Sedan kommer nästa uttalande. "Det där måste vi titta mer på, beställ en tid i luckan då du går ut" Denna förfinad med en liten bekymrad rynka i pannan.

Så nu väntar jag helt enkelt på att kännslan ska klinga av.

Ha det fint, för det ska jag ha!
/Ica
2011-04-14
09:54:32

Ica har stigit upp till ytan igen

Idag är jag helt ledig från allt vad telefoner heter. Att sälja biljetter och hjälpa kunder tar på krafterna, men de guldkorn till samtal jag får ibland vissa dagar gör ändå att det är kul att jobba med just biljettförsäljningen på SJ.
Det kommer charmiga tanter och farbröder som jag blir mycket imponerad av. De ska ut och flyga, hälsa på sin vännina som bor på motsatta sidan av Sverige än de själva. Och inte förrän nu har jag insett vad svenska folket reser mycket med tåg! Jättekul, då det är ett miljövänligt alternativ.

Annars på lediga dagar sitter jag fortfarande och läser igenom egna texter och fyller i kunskapsluckor för egen del om min värld. Den första texten om min kära Tashi/Maria är utläst och det blev åtskilligt med minnesanteckningar på tänkbara ändringar, historiaskrivande och nedteckningar av prylar och annat som kommer upp i texten.

Nu är jag inne på den andra texten och har där hunnit några sidor. Och även där har jag fått flera insikter. Som ambitiös tonåring proppade jag texten full av intressanta föremål, trollformler, djur och magiska väsen. Det var ingen ände på det och mer kommer i den text jag nu plöjer mig omsorgsfullt igenom. Varje sten ska tittas under. Det som i texten är en förflugen handviftning är något som personen måste ha lärt sig någongång och därför finns det en metod bakom, en teknik som jag måste veta om ...
Det tar också på krafterna, men de guldkorn till scener som dyker upp charmiga som allvarliga gör att det är mycket kul att fortsätta sökandet efter unika uppfinningar i texten.
Nu är det åter dags för en omgång renskrivning av sagda anteckningar, för att sedan forsätta läsandet.

/Ica