ica

2011-12-30
13:31:28

Å så var allt över

Till och med 2011 är slut snart.

Julen den gick förbi ganska obemärkt tycker jag. Då det var min jobbhelg, så infann sig inte den sköna känslan helt och hållet. Men, jag fick ändå min senapssillröra att ha på tunnbröd. Mumsigt.
Och bytet av julklappar gick som det brukar. Fick mig en disktrasehållare att sätta upp ovanför diskbänken, och en mini chokladask som jag planerar bjuda ut till kommande besök över nyårshelgen.

Jag önskar er alla ett gott nytt år redan nu, för jag misstänker att det kommer att glömmas bort senare.

Så, gott nytt år på er. Själv ska helgen firas med god mat som börjar redan idag. Spenatsoppa till lunch och raggmunkar till middag på jobbet. Sedan blir det bara bättre.^^

/Ica
2011-12-12
13:10:02

Stjäla snyggt

Det är kul att läsa inspirerande böcker. Att läsa böcker där författaren faktiskt har kommit på en bra idé och bygger det mesta av historien runt den. Sedan kan man ta denna fina idé ut ur sitt sammanhang, packa in den i fint världspapper och vira karaktärssnören runt och krusa till dem så där snyggt. Och sedan kan ingen ens ana att det hela kan ha kommit i från någon annan. Enda sättet är att analytiskt ramla över rätt bok och få en lätt igenkännande känsla. Mer blir det inte. Det är kul.

Läser just nu Vindens namn. Intressant bok, men fast den är mycket trevlig, så förtas spänningen lite av att läsaren redan på förhand Vet att det spelaringon roll vad som händer i boken, för huvudkaraktären lever och berättar om något som redan skett. Det är lite annat med Roger Zelaznys Amber serie. Där får vi inte veta att allt är en återberättelse, förrän i bok fem, tror jag det var. Efter det sker allt i kronologisk ordning eftersom det händer. Läsaren vet inte om huvudkaraktären överlever.

Under tiden har jag (Igen) börjat lyssna på Sagan om ringen. Någon gång vart andra, vart tredje år dras jag till denna segdragna trilogi. Och den här gången har jag redan kommit på mig med att tycka att Frodo är hemskt gnällig, och det innan han ens fick ringen i från början... Det bådar inte gott då det är många timmars lyssnande innan han slutar gnälla och åker över havet.

Men nu är det dags att koka dagens lunchsoppa!
/Ica
2011-12-04
21:53:19

Kan inte säga att det var juligt i Stockholm heller

Spontan helt oigenomtänkt tripp till huvudstaden företogs i lördags. Det var inte alls meningen, men plötsligt fann jag mig själv sitta på tåg 93 klockan 5 på morgonen rullandes i riktningen söderut. En fin morgon mötte oss, men i Uppsala trakten körde vi in i gråa moln och dessa förföljde oss hela dagen och gjorde extra nummer som hällregn en timme innan tåget gick hem igen klockan 17.57.
Stockholm är en stad man inte shoppar i på en lördag, man strosar och tittar på folk som med stora kassar banar sig igenom folkmassan. Men kul var det ändå. Extra plus för ett par nya ullstrumpbyxor, de vet inte vad de kommer att utsättas för. Minst sagt intensivt användande är vad som väntar.

I JulTid är det naturligtvis JulMarknader i farten, så också i huvudstaden. Brända mandlar var mitt kap på Gamla stans version. Sedan gick vi förbi två marknader till men utan att titta. Jag hann dock se en rad mycket onaturliga granar som jag tror skulle föreställa levande sådana. Julmusik i massor, men den mysiga hemtrevliga känslan infann sig ändå aldrig.
Nej, trots hysterikst julskyltande på gator och torg, för att inte nämna butikerna, så var det inte särksilt juligt i Stockholm heller.

/Ica