ica

2011-02-21
20:05:24

Det är bra nu hekt enkelt

För det första hade jag en härlig helg. Lördag= slapp sova ut dag efter en veckas mangel av information om SJ-bokningar. Fredagen bjöd på lyssningar på charmiga kunder(det var de faktiskt!). Och vad är inte trevlig topping på en lördag - Om inte Melodifestivalen? Efter en del tekniska problem med tv och dator lyckades jag och Dellvin se på lördagens omgång från och med låt nummer tre, vilket inte var så tokigt, de två första bidragen var inte mycket att hänga i granen, direkt.
Söndagen var nästan ännu bättre faktiskt. Fylld med Hoven Droven studsade jag omkring i köket hela dagen från 11.00 till 16.00 och lagade mat att ha burkvis i frysen. Med blank panna smakades det av noga och med rullande höfter lades det en sked i diskhon, eller hämtades en burk svartpeppar. Men energi var inte slut där, trots en del tvättmaskiner som tvättade för fullt. Nej, Ica hade fortfarande energi nog att röja loss på Haffra med de andra byborna och Karin i spetsen. Zumba i Kölsillre is the shit!
Sedan somnade hon gott i går kväll.

Idag då jag förförsta gången snackade och knappade med våra kära kunder, så fick den nervositeten som under hela dagen lägrade sig i benen och magen få utlopp på en härlig omgång Core Cirkel på Träningshuset. Det var jobbigt, jadå, men jag tapppade inte formen en enda gång. (Jag tror Karins Zumba håller på att få ordning på mitt magstöd??!) Efteråt kändes det verkligen som en lyx att få gå på ett sådant härligt jobbit pass och ha roligt undertiden.

Nu har det fikats och kvar är att koppla av en stund innan läggdags!

/Ica

2011-02-04
15:56:34

Och så kan man pusta ut en aning

Det är helg och det ska bli mycket skönt med sovmorgon ett par dagar. Fredagar kan vara en mycket grym dag, på samma sätt som de tre sista kilometrarna, eller milen är grymma då man har åkt långt (längre en ett par mil alltså) Man är snart framme men inte riktigt, bara nästan...

Men jag är nu ledig för dagen och längtar till imorgon kväll då jag för första gången på flera veckor tänker titta på tv -  för - Melodifestivalen börjar ju nu!
De som är hemma då får titta med mig eller göra något annat. Jag har bokat soffan och ställt in tv-apparaten på svt1.
...Sedan blir det väl snöskottning som vanligt. Men jag har lite extra händer som kan hjälpa mig i morgon, så det kommer att gå undan.
Sedan har jag åter tänkt gå på Zumba at Haffragården på söndag. (Är det någon mer än jag som ser väldigt stor kontrast i hippigheten i de två namnen och kontrast i allmänhet mellan de två?) Det var kul förra veckan och jag hoppas det blir det nu också.
Något annat jag ser fram emot är att få sovmorgon och "fika på säng". Få sig en liten tekopp och kubb? Mysigt gott!

Trevlig helg!

/Ica
2011-02-02
13:16:11

Tre bra saker innan klockan tolv!

Denna dag började Segt med en mulen himmel och nervositet inför isbanan till väg, då det regnade igår. Men det gick mycket bra att köra till Ånge idag.

Första bra saken idag innan tolv (inträffade strax efter klockan tio): Jag fick reda på att melodifestivalen startar i helgen. Jag kan inte påstå att jag uppdaterar mig helt i alla lägen och absolut inte på tv-fronten. Men då jag fick reda på detta log jag en liten stund för mig själv.

Andra bra saken innan klockan tolv (Inträffade ungefär vid elvatiden): Fartkontroll i Östavall. Jag var först av tre bilar och kände mig lite pressad bakifrån, men höll stenhårt på 50kilometer i timmen, mest för att jag hade dessa två bilar bakom som legat nära ett tag. Och så får jag syn på något konstigt vid Folketshus i Östavall och kör ännu mer försiktigt. Där står det en farbror blå i neonväst och siktar på mig. Och siktar på bilen efter mig. Och vinkar in bilen längst bak i kön... Detta var min första fartkontroll sedan jag fick körkort och det gick ju jättebra. Detta levde jag på ända till första albyvägskelet.
Jag tycker det är mycket bra att de har kontroll i Östavall, eftersom det är lite då och då man blir Omkörd då man själv kör 50km/t, på en sträcka där man inte får köra fortare än så. Jag har ett par gånger lekt med tanken vad KUL det skulle var om det var en fartkamera vid dagis. För där blir man ofta omkörd, gärna precis utanför dagis(då har man också just kört förbi en påminnelse om vilken hastighet det är som gäller...)

Tredje bra skaen innan klockan tolv (inträffade 11.30 för att vara exakt och pågick en stund): Jag var med på ett förmiddagspass med Indoorwalking. Seg i benen, så jag fokuserade mer på teknik istället då det var länge sedan jag var med på ett liknande pass. Nöjd körde jag därifrån och har nu njutit av lasagne till lunch och fördriver lite tid tills jag ska börja jobba.

Så nu funderar jag lite, kommer jag att få en fortsatt bra dag på denna soliga onsdag, eller var detta min tur för idag? Utbildningen igår gick fint med det nya programmet. Jag fick logga in och jag kunde betala ut ännu några tusen kronor till försenade resenärer.

Ha en fortsatt trevlig Onsdag!

/Ica