ica

2011-01-31
12:24:17

Lite spännande faktiskt

Det är tänkt att vi ska börja jobba i ännu ett program idag. Jag har hört lite olika om det. För och nackdelar, vana som ställs mot nya rutiner och så. Och som alltid med ett nyskapat program kan det vackla lite i början innan det har finsjusterats till perfektion.

Därav spänningen. Kommer jag bli kompis med det nya systemet? Det ska vara likadant som det förra, fast nytt. med nytt utseende framförallt... Men jag har gott mod, det finns support att ringa till.

Det Jobbas kväll den här veckan, vilket betyder att Ica inte kan gå på någon gympa alls, nästan. Förutom Indoorwalking på Onsdag. Så jag misstänker att det kommer vara en rastlös Ica som knappar sig igenom den sex timmar långa arbetsdagen. Men däremot så går det ju att ta förmiddagspromenader.
Idag tog jag en sådan och kände mig nästan hög på solskenet som sköljde över mig. För den där blåa himlen fanns faktiskt kvar, den hade bara gömt sig bakom alla tråkiga moln. Helt otroligt. Så jag gick raskt två kilometer för att sedan njuta av dusch och nu snart måste jag äta lunch och klä på mig, igen.

Men, det är vår snart(om ett par månader) och jag är glad, det är sol ute, så jag får glassa omkring i mina snygga solglasögon i en inte alltför isig och snöig honda.

Bra vecka på er!

/Ica
2011-01-26
08:03:42

Knappar, kom till mig!

När jag var liten var jag en sådan liten unge som älskade att trycka på knappar och stämpla på saker.
Nu när jag har jobbat på affär ett tag så har jag fått stämpla på saker. I och för sig en tråkig posten stämpel med dagens datum, men ändå. Där fick jag också trycka på massa knappar - flera behov tillfredställda alltså.
Men i modern tid har jag börjat tycka om att klicka omkring på datorn. Spela spel där jag får klicka mycket till exempel. Nu får jag kicka hela tiden.

Men, däremot hade jag en telefon där knapparna var bortrationaliserade. Jag hade tre stycken och en hel touchskärm att leka runt på. Men jag tycker nog att den telefonen lekte mest på egen hand. Nu är den äntligen historia och jag är en glad ägare till en röd och fin Sony Ericsson med knappar och ännu bättre ett riktigt knapplås, vilket touchtelefonen inte hade.

Nu är det åter igen dags att knappa i sex timmar innan dagen avslutas med pump och eventuellt något mer kul på träningshuset. Frågan är, som vanligt hur mycket vikter jag ska ha? Det var evigheter sedan jag var på pump sist...


/Ica
2011-01-24
21:23:01

Zumba!!

Ica har gjort comeback på Träningshuset igen och vickade loss till salsa och samba toner. Och naturligtvis så var det kul. Inte lika uppstyrt som aerobics utan avslappnat och bara roligt. Och det är mycket lättare att själv ha roligt när man ser träningsledaren ha roligt.

Nu har Ica skaffat sig ett halvt årskort och planerar att gå på gympa varje dag till på torsdag sedan kan det eventuellt bli en tur till fjällen i helgen, så kanske lite efterlängtad skidåkning? Sedan gjorde jag den trvliga upptäckten att det gick att gå på gympa en gång i veckan de dagar jag jobbar kväll. Det fanns ett trevligt indoor walking pass halvtolv på onsdagar. Så med promenader (och kanske kanske någon springtur) så klarar jag mig då också.

Nu är det dags att mjuka upp den där stela datorkroppen. Att knappa omkring i 6timmar stilla sittande på en stol sätter snabbt sina stela spår. Knäna gnäller också mycket. Så jag får så lov att röra på dem. Då passade Zumba verkligen bra.
En annan fördel är att med träningshuset kan jag snabbt fylla mitt motionskort och se vad det är för priser jag kan vinna på jobbet. Mitt tanke är att jag ska kunna göra flera. Jag upptäckte också att i något lungt tempo så tar det ca 30 minuter att gå från lägenheten till jobbet vilket gör att jag kan fylla på två rutor varje dag i mitt promenadkort, de dagar jag bor i Ånge. Inte illa, eller hur? Chans att tävla där också, med andra ord!!

Nu ska det snart borstas tänder och sedan dags att sova.


/Ica