ica

2011-07-28
09:17:07

Godmorgon

På sätt och vis är det bra att det inte går att försova sig ... Byggjobbarna började knacka byggnadsställning vid sju imorse, de var så snälla att de ställde sin radio högt påskruvad med morgonpasset i P3 på det som en gång var balkongen utanför lägenheten. Skånska blandat med genomträngande kvinnoröst mixat med musik med jämna mellanrum fick mig att vakna till denna soliga dag.
Min önskan var kanske att de i alla fall kunde köra igång vid åtta någongång eller varför inte nio? De är ju byggjobbare trots allt?

Men, strunt i dem, de går där ute och spänner sig, svär med ett sorts muller långt ner i halsen eller hojtar att de ska visa för småpojkarna hur man egentligen gör för att lägga våningsplanen, en sorts platta, på plats. Jag behöver inte tillägga att jobbstyrkan är samkönad åt det manliga hållet. De är morgonpigga och flitiga med sina skramlande mojänger.

Men, det var trots allt inte dem jag tänkte på då jag tänkte skriva denna gång, de är bara väldigt svåra att undvika ...

Nej, igår jobbade jag som vanligt fram till 22.15 och hade en rätt lugn och sansad kväll. Många trevliga kunder, som vanligt, skulle jag vilja säga. En kund skiljde ut sig, Hon gav mig detta betyg då jag betalt hennes biljett och gett henne sitt bokningsnummer:

"Jag måste säga att du var en mycket trevlig person att få bli bokad av. Ett mycket trevligt och vänligt bemötande och du gav så fin service och frågade hur vi ville ha det. Mycket trevligt att få boka biljetter med dig."

Och bättre betyg än så går väl knappast att få? Det var mycket kul att få höra det där vid åtta tiden då jag fortfarande hade två timmar kvar på mitt pass. Det gjorde att det flöt på mycket roligare resten av kvällen och jag hörde fortfarande hennes ord då jag trött i huvudet cyklade hem på kvällen.


Det är roligt, nu har byggarna nog fikat i nästan en timme? Men radion den dånar som förut.
Här tänker jag då inte stanna hela dagen. Bäst att packa en väska och sätta sig i den där solen innan klockan slår jobbdags 15.45.


Ha en solig dag!
/Ica
2011-07-25
19:56:48

En kväll med spännande text, gott fika och skön musik

Kan behövas då det har varit ett par minst sagt intensiva dagar. Och jag har blivit tillsagd att ta hand om mig själv, så nu gör jag det.

Jag har lyxen att få läsa en spännande text från en av mina klasskamrater från tiden i Västerbegrs Folkhögskola. Nu ska jag återgälda det genom att klottra den full med feedback, rättvist, eller hur?
Men inte går det att bara läsa text sådär helt utan vidare, nej. För att det ska bli riktigt bra har jag kokat te, naturligtvis, och dukat fram lite kex med brie ost till. Och för att låta tankarna driva på rätt sätt, så spelas det lite musik i bakgrunden.

Dags att sätta igång!

/Ica
2011-07-18
10:32:23

Kan någon förklara mysteriet ...

 ... med byggarbetare?

Jag är just nu sommarkatt i en lägenhet och tar hand om den, medan den ger mig någonstans att sova innan min alldeles egna är inflyttningsklar. Att hyresvärdarna tar hand om sina hus, hörs inte så ofta, men nu går det inte att undvika.
Här har de kommit på den brilljanta idén att renovera balkongerna i hela huset. Och visst det är bra. Det blir nytt snyggt räcke och lite nymålat och lagat och så vidare ...

Men kan någon förklara varför de börjar jobba sju på morgonen, väsnas allt de kan för att sedan hålla tyst i två timmar? Som om hela huset inte redan har vaknat och med röda ögon sitter och vaggar fram och tillbaka i soffan utan att se?
Såklart då man renoverar en balkong av betong så måste man borra och slipa. Gärna göra detta så mycket det bara går. För att sedan bli oförklarligt tyst och efter en stund då man tror att "de kanske har gått på matrast?" Så sätter de igång med sporadiska knackanden och hamranden som ekar igenom hela huset precis lika väl som vibrationsmullerdånen från borr och slip ... Jag provade att sova med öronproppar imorse, men det där ljudet hör man inte med öronen, de känns igenom golvet och väggarna upp genom sängbenen och borrar sig in i huvudet med en omsogrsfull noggranhet.

En fortsatt trevlig sommar önskar jag er, trots det fina regnet och sporadiska borranden i betong.

/Ica