ica

2011-05-10
19:17:17

Jag undrar

Vad i hela friden gör en sådan där?Den här manicken har idag kört fram och tillbaka hela eftermidagen och jag har inte kunnat uttyda vad den gjort för något. Jag ser ju att det sprutar grus där frampå ner i lastbilsflaket, men syns det något på vägen? Nej. Och det var inget större fel på den innan, vad jag märkte av då jag körde hem efter jobbet.
Jag var tvungen att posta ett brev bara för att få en anledning att gå ut och smygfota den, men jag blev då inte klokare av det.

Tyvärr fick jag ingen bra bild på att den åker på fyra små larvfötter som sitter på "pinnar". Det ser ut som att det är fyra ben med gigantiska skor som den har där undertill.

Av och till har jag iakttagit detta vägarbete, det var svårt att undgå då detta utfördes rakt utanför vår balkong där jag satt i eftermiddagssolen. Jag vet att det finns många mysko arbetsfordon, bara järnvägen har en hel arsenal av charmiga underhållsmanicker, men det här?
Tänk att skissa upp den här grunkan. Någon har ju ändå suttit och tänkt att jo, larvfötter på ben, som ett djur, det är bra. Och naturligtvis måste den vara tre -fyra meter hög ... Ska den snabelliknande bandet frampå vara lite längre? Bara för att göra den än mer otymplig?
En smart tjej/kille har kommit på att detta fordon, med detta utseende, det är ett nödvändigt fordon vid grus sprutande till flak ... Tänk att ha gått en lång ingengörs utbildning och sedan få rita upp detta? Lite häftigt, men samtidigt funderar jag lite på om ingenjören hade en dålig dag, eller nyss tittat på massa sience fiction med Star Wars som utgångspunkt och var härligt inspirerad?

/Ica
2011-05-09
16:24:19

Jag erkänner

Jag hänger inte med längre. Jag har insett att maj är i full gång, datumet 7 maj har varit uppbokat sedan februari. Och helt plötsligt har jag redan dansat klart på Cidirella och kommit hem igen. Med nytt klartecken fram till sista augusti, så vet jag vad jag gör i sommar. Det roliga är att jag mer och mer får höra positiva kommentarer från de kunder jag talar med varje dag. Det känns bra att kunna lösa de små problem som de kommer med. Ibland kan vi inte det som önskas, men då löser vi det på annat sätt istället.

Men nog om biljetter och headset.

Det är lugn måndag efter båthelg. Det har idag skissats en del på kartor. Först en del läsande efter referenspunkter och miljöbeskrivningar för att sedan översätta detta på papper. Modifiera om, reda ut och anteckna till senare omskrivning ... Tid tar det, men snyggt blir det. Men med musik i bakgrunden går det hela ganska bra. Nu har jag de flesta viktiga platser på papper så det är lättare att hålla koll på geografi och möblering.

Nej, nu är det dags för en kort promenad för att sedan fortsätta dektektivarbetet och skissandet.
Ha det fint!

/Ica