ica

2011-11-28
14:37:22

Marginell julkänsla

Helt plötsligt damp det ner snö igår. Min förhoppning att få gå på en Julig julmarknad blåstes bort av stormen i västsverige. Så kan det gå, men jag hjälpte en hel del resenärer.
Men Julmarknad i Kölsillre på lördagen, den hann jag med. Fast det som spelades var country musik? (jag nämner inte det gröna gräset bredvid). Utförde uppdrag Julkakor ändå, med bravur - enligt mig. Gjorde allt annat man ska på en julmarknad också. Känna på de stickade sockorna, provsmaka hemgjord glögg, småprata med bekanta, förgås av värmen och bli slut i huvudet av allt kackel. Lyckades däremot inte riva ner något ömtåligt.

Det är Jul snart, och nu med lite snö på backen, så går det till och med att tro på.

/Ica

2011-11-25
15:59:24

Jag känner mig duktig

Jag har nämligen lyckats med två saker den här veckan. Egentligen mycket mer, men dessa två står ut bland leden av saker.
Någon gång igår eftermiddag, efter jobb men innan middag lyckades jag skära mig på ett papper(?) mitt i handen strax under tummen. Det var igår ett fyra centimeter långt jack. Inte djupt, men svidande. Detta kändes mer sedan på Zumbapasset. Och jag förstår verkligen inte hur eller när det gick till. Att nästan skära av sig nageln då man hackar lök, det är ju ändå logiskt. Men nu hanterade jag inget papper och inget annat vasst, men ändå fick jag detta som svider och är småsvullet även idag. Men såret har krymt till ynka två centimeter. Det går inte att oja sig nämnvärt över det. En liknande händelse var på crosstrainern i måndags. Ica knatade på i hyggligt tempo och smäller plötsligt i knät så hårt att det knakar till i plasten som agerar hållare för vattenflaska. Ett stort ilsket rödlila blåmärke har förföljt mig denna vecka. Rekomenderas ej.

Därför hoppar jag raskt till en bra sak, en bedrift, en sten som lyft och trasats sönder av viljekraft. Jag skrev klart en scen som jag har dragit ut på mer än nödvändigt. Jag hade så mycket goda idéer om denna bit. Visste precis vad som skulle ske, vad som skulle sägas. Allting, och jag tror det var just det som gjorde att "då kan jag ju lika gärna skriva klart det någon annan gång", istället för att tänka: "nu när jag vet, så skriver jag klart det innan jag glömmer bort det".
Nu har i alla fall den där andra dagen kommit och jag har plitat ner ännu en urcharmig scen. Denna låter läsaren veta hur mitt charmiga gaypar möttes en gång i tiden. Influensa kan påverka åt rätt håll. Det enda jag funderar på är om det blev för gulligt. Det är ju trots allt två krigare det handlar om ... även om ingen av dem är särskilt hårda och macho av sig, de kan inte ens låtsas.

Men, nu är det dags att laga till helgens luncher och en middag på det.
Glad första advent, eller så
/ica
2011-11-04
19:17:06

Det var ett tag sedan

Jag besökte Sundsvall sist. Så imorse tog jag ett av morgontågen och hamnade i ett sorts grövre sprayregn som varade hela dagen. Minst sagt grått väder. Men med mischmaschet halloween kontra Julprydnader så var det till att hålla sig vaken bland hyllorna. På en av butikerna som besöktes idag provspelades årets nya julskiva. Och det verkar som att reklammusikerna iår har lyckats gjort en ordentlig uppfräshning av de gamla klassikerna. Bara det en bedrift.

Men det var ett par saker som jag kom ihåg extra idag, förutom mitt nöjda inköp av galjar. Jag började min slumpvisa rutt med att ramla in på Stadium. Kanske hade de ett snyggt gympalinne utan påse på magen? Men jag strosade förbi den avdelningen ganska fort och hamnade bland springskorna. Och tittade lite på dem. Fram kom en ung kille med lätt nervös min och frågade om jag ville ha hjälp.
   Då dök ett minne upp av en berättelse jag fick höra från en utbildning för ett tag sedan om Stadiums dåliga service, som jag själv upplevt då man fått jaga ikapp och leta upp personalen för att kunna fråga något. Därför blev jag förvånad då denna kille dök på mig. Men med denna utbildning i bakhuvudet tänkte jag att nu ska jag verkligen fråga om hjälp och jag tänker inte veta någonting.
Det visade sig att killen inte visste vad skillnaden på pronomiska skor och vanliga skor var, så han hämtade butikens skospecialist då fick jag också veta vad det betyder ...  något med hur fötterna rör sig då knät viker sig. Men jag fick mycket bra skohjälp och provade ett par olika skor, tyvärr var alla för korta, men bara engagemanget av dem fick mig att tacka för hjälpen ändå och gå ut med lätt ömma stortår och nästan lite besviken på att skon inte passade.
En stund senare funderade jag på händelsen, förväntar man sig inte ens som kund numera att få service på en butik, eller har jag haft otur tidigare?

Den andra händelsen var då jag åt lunch. Jag satt intill en barnfamilj med en fyraåring. Denna fyraåring hade ätit klart och börjat titta ut genom fönstret bredvid. Varje gång hon fick syn på en buss utanför började hon tjata om att det var hennes buss. När de ätit klart och började ta på sig ytterkläderna hoppade flickan omkring och sjöng, helt överlycklig över att få åka buss ...
Den scenen gjorde resten av min dag.

Sedan är det också kul då enskilda kommentarer eller citat tränger in i ens tankar. En av servitriserna funderade:
"Var är alla tallrikar??"
Varav kollegan svarar:
"De står där borta bland kanelbullarna ... "

Min bild blev då tallrikar och kanelbullar i en enda stor hög ...

Ha nu en skön fredag!

/Ica