ica

2011-10-20
17:40:54

Det bränner behagligt på tungan

Fortfarande.
Det var en liten stund sedan jag avslutade min middag. Jag har till och med hunnit diska och funderar på att ta en kopp te innan det är dags att gå på Zumban senare.

Dagens middag är en av min familjs favoriträtter. Den smakar mycket, är enkel att göra, fiberrik och går dessutom mycket snabbt att fixa i ordning.
Hacka lite lök och vitlök fräs med lite korv eller så. Häll i riven vitkål och låt det puttra med sweet chilisås och mango chutney och krossad ananas med juicen kvar(eller ananas i bitar) Det går lätt och billigt att göra mycket av denna gryta då vitkålen just nu knappt kostar någonting. Så fort vitkålen mjuknat något och det liksom gojsat till sig - så är det klart. vilket tar bara ett par minuter. Hela grytan tar kanske 15min att hacka och fräsa i ording. Det är riset till man får vänta på. Det ris jag använde idag ville ha generösa 40min koktid plus 5min eftervärme under lock. Men Å så gott det blir.
Det blir en sötsur röra med sting och tuggmotstånd. Mycket gott! Dessutom ser grytan fin ut.

Känner mig nöjd med mig själv.

/Ica

2011-10-19
14:38:21

Otur, eller?

Det är ledig onsdag och jag passade på att klara av dagens träning med ett cirkelpass i gymmet. vid tolv. Efter det planerade jag att ta mig in till centrum och hämta tillbaka min cykel.
Vad händer? Jag äter lunch, varm igen efter en ångande dusch och med tanken att låta maten smälta lite innan jag promenerar iväg så får mitt plinkande kylskåp ackompanjemang av liknande plinkande ifrån fönstret. Det började regna ganska mycket dessutom.
Fan också, var min första tanke, men sedan tänkte jag att det var tur att jag inte överraskades av detta gråtrista regn då jag var halvvägs dit.
Nu väntar jag på att det ska sluta regna. Tills dess blir det förströelse med bok och en eller ett par koppar te.

/Ica

2011-10-17
16:00:09

Vardagsmänniskor är roliga

Och, efter alla stirrande blickar jag fick då jag gick fram och tillbaka till konsum för en stund sedan, så verkar jag också räknas in i den gruppen.
Jag gick som sagt omkring på konsum och plockade på mig lite av varje i en korg och ställde mig sedan i den enda kön till den enda öppna kassan. Jag hamnade som nummer fem, och det fylldes på med ett par till ganska snabbt bakom mig.
Det hörs lite vardagligt putter om kylan, väder, höga priser och NEJ, du får inget godis... Ni vet, det vanliga tugget i kön. Det kan vara ganska kul och lyssna iband på detta putter.
Plötsligt inför den sakta växande kön kommer en tant med sin vagn och självsäkert ställer sig vid den tomma kassan bredvid och ser mer eller mindre dumförklarande på oss i den långa kön. Hon ställer upp sina varor på bandet och står och lutar sig, stödd med armbågen mot sina varor och stirrar på kassöskarn mitt emot. 
Det är två hårt blå sminkade ögon som borrar sig igenom ryggen på den kund som just då betalar sina varor och ett knallrosa snett leende som visar lite läppstift på tänderna. Hanskarna är prydligt nedstuckna i fickan på den lila kappan och istället håller hon plånboken i ett fast grepp med ena handen tryckt mot bröstet. Behöver jag ens skriva att det inte tog många sekunder innan det ringdes efter någon till kassa två?

Medan jag sedan packade ner mina varor i min lilla dragvagn, så funderade jag på om det hade gått likafort om det var en tonnårstjej som stått där och hängt?

Annars har det varit en bra dag. Jag konstaterade igen att en väckarklocka visst kan ringa 04.30 och tröstade mig igen med att jag inte var ensam, förutom de kollegor jag hade med mig på jobbet idag, så går det alltid att tänka på bönderna. De kliver upp, kanske inte riktigt den tiden, men de gör det varje morgon. Jag gör det bara ibland.

Nu är det uppladdning inför Corecirkel, min första på två veckor då jag äntligen blivit frisk!!! Nu kör vi igång, igen.

/Ica