ica

2011-09-25
12:29:22

Lite stolt

Man ska också vara glad för de små sakerna.
Nu när jag lite då och då fyllt på min lilla etta så har jag behövt backa fram till min trappuppgång och sedan burit upp, vad det nu är. Ibörjan var jag någorlunda bra på det där med att backa med bilen. Men nu är jag riktigt bra på att backa rakt en längre sträcka. Backspegelarna och jag är kompisar. Nu uttalar jag mig inget om alla andra backningsmomment man kan råka ut för(fickparkering) men annars så anser jag att jag är bra på att backa. Varför i hela friden ska man vända sig om och titta bakåt, då man har tre behändiga speglar man kan använda (Även om jag endast använder sidospeglarna)?

Idag är det dags igen. Har en del småkravs ihoppackat som ska bäras upp. Sedan har jag nog den charmigaste lägenheten i mitt hus i alla fall.

Nu ska det hittas på en bra lunch bara?

/Ica

2011-09-19
22:51:01

Det sägs ju att man ska fika lite efteråt

Icas mer regelbundna träning har rullat igång. Men den motverkas lite av ett minst sagt omväxlande jobbschema. Det corecirkelpass som genomfördes ikväll satte tydliga spår i magen och rumpan. Det tar nu emot att sätta sig ner... En kort biltur hem, underbar dusch och ... hör plötsligt de pingande ljuden av popcornkärnor i en kastrull. Strax sprider sig också doften till det rum jag sitter i.

Det pratas ofta att det är bra att fika lite efter ett träningspass. Ett litet mellanmål sådär. Enligt reklamen typ, en av alla miljoner bars som finns eller mysko drycker med milslång innehållsförteckning eller som för några år sedan, en liten youghurt eller risifrutti. Enligt kostråden? tja en banan? liten smörgås med något att dricka till. En kopp välling.
Det jag än sålänge inte har hört från någon av källorna är popcorn och lite vatten är rekomenderat. Fast i från reklamvärlden skulle det inte förvåna mig om de popade kornen av kaloriskäl skulle bli rekomenderat snart.

Nu är det sängdags och en Ledig tisdag att vakna till som bland annat ska fyllas med 30min spinning + 30 min intensiv intervallträning. Skoj!

/Ica
2011-09-07
12:32:51

Berg och dalbana

När det gäller böcker. Nu har jag läst en bok. En möjlig framtid av Alice Hoffman. Om jag själv är dålig på att ta med miljö och natur i de texter jag själv skriver som fritidssysselsätning, så ligger miljön som en tät dimma i denna bok. Det är grodor, sjölukten av vatten och multnat sjögräs. Det droppas isvatten och regnar stenregn. Bina surrar och verkar nästan ha ett kollektivt medvetande som instinktivt känner av the good guy och den lite sämre. Naturen själv verkar vara delvis partisk mot en särskild släkt. Den var fascinerande att läsa. En bra bok.

Den vägde mer än fullt upp Mirakels brist på mijö och precisioner. Nästan som om jag medvetet valt två bokstilar för att se skillnaderna i att skriva.

Nu har jag tyvärr ramlat ner för backen igen och har för andra gången börjat läsa, nej ursäkta bevare mig väl, börjat Lyssna på boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av JJ.
När jag faktiskt läste boken hann jag så långt som att en langarkille blev ijhälfrusen i ett frysrum. Att de två gubbarna på något sätt var påväg därifrån och att en stackars busschauför måde mycket dåligt.
Nu har jag nästan lyssnat lika långt. Killen håller på att frysaijhäl just nu.
Men det är motigt att lyssna, fast lite lättare än att faktiskt läsa boken. Då gick det inte att undgå jagvetattjagärroligochbehöverintenesansträngamig,förvarjehändelseblirroligändå. Det går inte att läsa i längden. Uppläsaren gör här ett jättejobb så att det faktiskt går att lyssna utan att knorvla ihop tårna.

Jag är fortfarande kvar i min skräcknovellbok. Den är också hygglig att läsa. Visa äckelheter är riktigt äckliga. Kul läsning. Men innebär det att jag som nästa bok kommer att ta hem Twilight? Det låter i så fall ganska jobbigt. Jag har varken läst eller lyssnat på någon av de böckerna. Men jag har tyvärr sett film nummer två. Och om det som nästan alltid annars, boken är bättre än filmen, så har jag ett svagt svagt hopp om att det kanske går att lyssna på dem, men boken skulle jag inte ta i med tång.

Nu tycker jag att det får vara lsut med det förbannade regnet. Jag får en säng levererad idag.

/Ica