ica

2012-12-24
06:06:11

God Jul!

 
Då jag har lite tid över just nu, så önskar jag er en god jul. Nu ska det trafikinformeras på jobb fram till 12.30 och sedan blir det senapsillröra på tunnbrödmacka och allt annat som hör julen till.
 
/Ica
 
 
 
(Bildens källa: http://www.canstockphoto.se/jul-t%C3%A5g-7779858.html)
 
 
 
2012-12-05
19:57:00

Smakat vitlök

Nu har jag testat min vitlök. Lite mycket vinägersmak men annars oväntat god. Lite sött, lite oljigt och lite tuggmotstånd. Inga oväntade smaker. Absolut något att testa igen.
Har en variant det skall vara sambal oelek i. Så det blir till och köpa mer vitlök och olja!
Ibland är det faktiskt tur att man samlar på sig små udda burkar, de passar perfekt att marinera vitlök i.
 
/Ica
2012-12-01
19:52:10

Marinerat vitlöken

Det känns lite pyssligt och inte så lite tvkockaktigt att lägga in sin egen vitlök. Mitt första recept är ett lite fuskigt recept. Det tyckte receptmakaren i alla fall. För det användes italiensk salladsdressings mix. Jag tänkte att om man först äter marinerad vitlök som består av 30 ingredienser från affären, så måste man som trappa ner långsamt i antal tillsatser. Plus att skribentskan var helt lyrisk, så jag blev nyfiken eftersom jag bara sett dessa mixpåsar i hyllan på affären, men aldrig hört om någon som faktiskt använder dem.

Projekt koka burk är det som är mest mäckigt och gruvsamt i hela vitlökshanteringen, men steril blev den. Att stormkoka vitlök var nästa moment. Inte särskilt svårt. Och att blanda ihop allt i burk var tydligen så pass svårt att det gick att glömma bort den sista ingrediensen balsamvinäger i hela fem timmar.
Jag hällde alltså i olja och kryddor i burk och i med vitlöken. Fem timmar senare funderade jag på varför balsamvinägerflaskan fortfarande stod framme. Så jag kikade i receptet och såg att det skulle ju vara ½ dl i min burk. Jag tittade på min burk i kylskåpet och såg vitlökarna simma omkring i en grumligt gul vätska. Med balsamvinägern blev det svart.

Nu väntas det spänt på provsmakning om si sådär tre fyra dagar!

/Ica