ica

2012-02-29
14:30:13

Och så säger han "Tjena tjejen!"

Jag är ledig idag. Fruktansvärt ledig. Ledig på den nivån att allt som inte är framför näsan är borta.
Idag har jag också känt att jag någonstans har krupit fram under en sten. Jag vet inte när jag kröp ner under stenen, för några veckor sedan, men idag kände jag att jag definitivt är framme igen.

Idag har jag därför klivit ner i min andra värld igen och pysslat med texter. Detta var jag fortfarande helt fokuserad på då jag gick en sväng till ICA för att se om jag hittade något kul, förutom smör som jag skulle ha. Huvudet virvlade i lätt yrsel då jag såg två syner samtidigt. Först halkig halvsmält is med sporadiska vattenpölar och sedan korridorer, ljusa klassrum och poloträningar.
Jag går in genom entrén och ser olyksbådande skärmar och disk med person med FöretagsTröja på sig, men det var inte så olycksbådande att jag tappade koncentrationen på hur det bättre går att få fram miljön i de olika rum som mina karaktärer befinner sig i.
Plötsligt hojtar FöretagsTröjan "Tjena tjejen."
Plötsligt fanns den här FöretagsTröjan i min fantasykorridor och jag tappade slutligen allt vad visioner hette om min kära värld. Snabbt nappade jag åt mig en korg och smet förbi hans öppna armar. Nu var det bara lätt yrsel.

Min rundtur på ICA gick fort. Jag hittade en ny sorts rolig pasta och köpte den. Proceduren i kassan gick också fort och jag skulle igen möta FöretagsTröjan. På väg ut tittade jag då intensivt efter en postlåda. Igen blev jag förföljd av ett "Hallå tjejen!!!" mer enträget den här gången. Killen var lång, lite rufsigt hår som killar tror är snyggt och ögon som inte såg ut att lysa av tillfredställande arbetsuppgifter... När han ropade flera gånger om han fick ställa en fråga, sa jag nej, men sedan frågade han ändå.
"Vad har du för Internetuppkoppling??"
"Utmärkt fiber med bra hastighet"
"Ja, det var ju bra" tyckte han då. "HAR du mobiltelefon?"
"Jo, och det funkar också bra" tyckte jag.
"Okej, kom här då så ska ..." Mer hörde jag inte, för han vände ryggen till mig och gick tillbaka till sin disk. Stort misstag av säljare, vänd aldrig kunderna ryggen ... För jag gick hem. Postade mitt brev och tyckte att jag inte var någon man ropade "Hallå tjejen!!" till.

Nu blir det mer skrivande. Kanske dyker FöretagsTröjan upp som illvillig karaktär i framtiden, vad vet jag. Jag har ingen aning om vad det var för företag han representerade heller. något med 1??

/Ica
2012-02-19
20:40:36

Västerberg genom kanal 5

Sedan i somras så fick vi internt på jobbet veta att Filip & Fredrik antagligen skulle titta förbi och åka kors och tvärs med tåg i några veckor och spela in sitt program Får vi följa med, som just nu går på Kanal 5.
Jag har sedan dess sett fram emot och se resulatatet då de ofta lyckas locka ur människor underligheter och livsöden. Visa upp platser som man kanske inte tänker på varje dag.

I kväll tog jag mig en titt på de två första programen och får mig en glad överraskning då de ramlar in på Västerbergs Folkhögskola. Vilket program/linje de besökte för stod jag inte riktigt (Hel som människa?) men de bekanta vyerna, stormslätten (mellan Västerberg och Storvik(den heter inte alls så, men på vintern passar namnet in väl) kallade fram många roliga minnen.
Den fantastiska klass jag fick lära känna, de två mycket speciella lärarna med lika fascinerande gästlärare/praktikant och de olika diskussioner som kom upp. Total nördigt. Jag minns också den underbara kören jag fick vara en del av. Vi sjöng många gånger inför skolan och hade ett riktigt spektakulärt luciatåg.

En av mina favorit platser därborta är fortfarande Café Merkurius med sin gameldagsa inredning. Titta förbi vid tillfälle, det är ett charmigt ställe.

Tänker absolut fortsätta titta.
En liten kul detalj är dock att på deras kanal 5 play, så är reklamavbrotten inlagda? Har inte tittat på reklamkanalernas webbtv förut och är egentligen inte förvånad, men ändå? och inte går det att snabbspola heller ...

/Ica
2012-02-09
15:16:42

Det är inte mitt i vintern längre ...

Vintern kom sent, i alla fall till Medelpad och Ånge dröjde snön länge, men vi är inte mitt i vintern längre. Här kommer det vita täcket ligga fram till april, på sina håll nästan ända till maj. Men solen har börjat värma en liten liten aning. Vilket är mer än vad den gjorde bara någon väcka tidigare.

I Söndags var det 20 kallt grader ute. Det var 20 grader varmt inne. Det var 40 grader varmt i mig. Inte mycket fart.
Då jag kände denna värme idag genom fönstret piggnade jag till. Det var inte lång stund. Men den var.

Våren är i antågande. Smyger sig fram med varmt flor att ha i anskitet. Sedan får resten av februari och mars komma med vilka köldknäppar de vill. Solen vinner ändå, tids nog.

/Ica