ica

2012-01-30
10:37:31

Vinterfestival

Låter ju festligt eller hur? Men årets upplaga av Östersunds Vinterfestival var ganska tam...

När jag tänker ljusfestival så ser jag maffiga ljussken där man helt enkelt skulpterar med ljus. Men årets deltagare tänkte mer konstverk av det slag som går att ta på. Bland annat en urläskig skyddsängel var på plats. Och en fontän som såg ut som en sorts ljusslingespret som en tioåring kunnat komponera ihop ... namnen på alla dessa konstverk var tänkvärda och det gick att tänka kring dem, men då man faktiskt fick se dem så var det text med ljusslingor eller något lika fantasi(löst) Eller hade jag förstora förväntningar som igen vill se något i stil med den festival som gjordes första gången?

Nåja den engelska gästen med det stora tältet var helt okej. Därför visar jag en bild ifrån den.
tält

Det är ingen luftstrupe, det är en gång i ett tält. Det spelades något som kallades harmonisk musik, men jag tror det var på lite för hög volym ..?

Annars var det en trevlig helg. Har aldrig träffat en så trevlig expedit någongång som på Intersport i Östersund som det till och med gick att skämta med. De två sakerna är vad jag tar med mig i från helgen

/Ica
2012-01-26
12:31:49

Lättnad

Ibland hittar man en bok man tycker är bra, och kan inte sluta prata om den för att den är så bra. Ibland hittar man en bok som man tycker är så vedervärdig att det inte går att sluta prata om den för att den är just vederväridg.
I båda fallen lyfts varje liten detalj upp och diskuteras. Då en sådan bokupplevelse tar slut, så blir det som lite tomt. Men, det är ändå en lättnad att se Eragon på bästa Sagan om ringen stuk segla i väg mot det stora okända landet i Öster för att aldrig mer återvända. Hans bror är"kung" över hemlandet/dalen och alla är nöjda och glada. Precis som ondingarnas onding i Sagan om ringen dog lite hastigt och oväntat av att en ring ramlade ner i en vulkan, så dog ondingarnas onding i Arvtagaren, lika hastigt och oväntat efter att ha fått sätta sig in i situationen han skapat i en annan vinkel...

Ser nu fram emot att läsa något nytt och kanske lämna de krigshärjade volymerna åt sidan ett tag. Det är en snöig torsdag och jag räknar ner till dagens arbetspass. Och tänk, sedan är veckan nästan slut, igen.

/Ica
2012-01-25
12:41:42

Mycket på en ondsagsförmiddag

Det är onsdag och klockan är snart halv ett (12.25) Jag har sedan imorse hunnit med en del. Jag rivstartade med att sjunga i tvättstugan. På en timme var de fyra tvättmaskinerna klara och upphängda på tork sedan länge ... (Av princip använder jag inte torktumlare).

Jag medger att jag är ganska bortkommen i djunglen av såser på burk som vips, fixat en måltid med snyggt namn. Idag provade jag dock Teryaki kyckling. Hade ingen aning om vad det var innan, knappt hörttalas om det -  men nu har jag en sådan experimentlåda till kvällens arbetspass på SJ. Jag är världens trevligaste som ringer och talar om viktiga saker för våra resenärer. Det låter väl bra!

Nu, den timme eller en och en halv som är kvar innan det är dags för lunch och promenad till ovan  nämnda företag, så har jag spännande läsning framför mig.
Ibland efter sjukt intensiva träningspass så håller energin liksom i sig och när jag kommer hem upptäcker jag att saker och ting har fallit på plats. Jag ägnade alltså en halv kväll åt textjoxande. Hur kan jag använda den där scenen på ett bättre sätt? blir det bra blandning nu? behöver jag skriva om lite här kanske ...?
Då klockan var en bit efter 22.00. Kom jag fram till att det fick vara nog. Det var något som lossnade igår. En pusselbit passade hyfsat bra in med sina grannar. Och med mantrat "En första version är en första version som är en första version - som går att ändra på!" så tvingades min mer skeptiska sida ner och jag gick vidare till nästa punkt.
Nu har jag dessutom en ny testperson. Hon skall få en varning innan att det kan vara en aning förvirrat ... Men i övrigt tror jag att hon vet vad hon ger sig in på?

Ha en trevlig torsdag eftermiddag.
/Ica