ica

2012-05-30
20:50:41

Tomt när elden slocknade, tog slut

Ibland går det aldeles för fort att läsa ut en bok. Andra boken om Engelsfors, efterlängtad och nu är den plötsligt slut. Igen. Första boken var en uppfriskande upplevelse. Massor av olika trådar och rellationer runt om den stundande katastrofen. Alla har sina bra sidor, men även de perfekta hade dåliga. I Eld kommer allt fram ännu mer. Nu får vi komma hem till fler karaktärer och se hur just deras situation ser ut, samtidigt som hettan förtär både natur och människor.
Nu känns det tomt. Igen. vill fortsätta att umgås med karaktärerna och följa med dem i vardagen, eller deras brist på vardag.

Men, jag garderade mig den här gången. Har ett tag hört Släktet av Guillermo del Toro, Chuck Hogan viska från diverse bokhandlars hyllor, så då jag fick syn på den på biblioteket fick den följa med. Inte för att jag är så på vampyrer. Men då den verkar stå på andra sidan skalan av true Blood och thwiligt, så kanske den är läsvärd ändå?

/ica

2012-05-23
16:11:45

Nett1 kör hårt

Är det en ny generation telefonsäljare eller går det inget bra för Nett1?
Vanligtvis brukar telefonsäljare låta som att de har allt tålamod i världen, att de inte kan tappa sitt goda humör, för det är ju så kul produkt de har, kan inte den tilltänkta kunden på andra sida luren förstå det?

Så gör inte Nett1. Hon som ringde till mig hade kanske varit trevlig på morgonen till dem som svarade, men då hon kom fram till mig i listan, då var välkomsthälsningen rätt skarp.
Naturligtvis skall en säljare tycka att sin produkt är bättre än andras, men att ha som enda anledning att "Jo, du borde komma till oss, för att vi har fått mycket klagomål från Telia/halebop/3/tele2kunder med mera." Hon preciserade inte om klagomålen kom från till exempel en tele2kund att denna blivit uppringd av Nett1 och inte kände för att byta och då klagade på Nett1. Eller om Nett1 var den räddande ängeln som lyfte halebopkunden ur klagomålsträsket och äntligen gav kunden lite starkare täckning genom Nett1.
Det jag var nyfiken på var om nett1 har byggt massa master som bara de använder, för det är i så fall toppen för glesbyggden för här finns det då radioskugga som räcker och blir över. Med Nett1s master överallt, då kan jag tänka mig att de har en mer heltäckande mottagining för alla, men det ville hon inte svara på, utan önskade mig kyligt en trevlig cykeltur.

/Ica

2012-05-12
11:02:48

Torkade av vidrigheten på servett

Nu är Den sista Önskningen av Andrzej Sapkowski utläst. Fick extra tid att läsa denna ombytliga bok och det gjorde att den tog slut fortare än väntat. Boken är full av olika väsen och prylar som vanligtvis inte är med i fantasyböcker och det är kul. Bort med klassikerna varulvar, drakar och orchliknande saker. De alver och vampyrvarelser som är med är så långt i från Sagan om ringen och True Blood/Twilight man kan komma. Där finns en riktigt vidrig scen där en vampyrvarelse är spetsad i magen med en tjock träplanka och varelsen drar sig fram längs plankan för att kunna bita/döda den som håller i den. Inte särkilt smakfullt. De få alver som var med var viserligen vaga och lindande in saker och ting, men de hade åsikten att döda istället för bli kompis med den mänskliga sorten.
Mycket uppriskande. För detta lånade jag bok två, även om boken sedan liksom tappade fart helt och hållet. Jag hoppas den hittar tillabaka till den obehagliga halvvidriga stämningen som den fösta boken hade i början. Bok nummer två som för övrigt heter Ödets svärd hade tyvärr inte lika snygg gammelboksutseende utan har ett omslag som får mig att tänka på Evanescence, lite oväntat.

Nåja, dags att ge sig ut i stormen och börja med dagens arbetspass.

/Ica