ica

2012-11-25
09:46:59

Snart är de här!

Hysteriska december är på intåg. Ljushögtiden då vi pyntar våra trädgårdar, balkonger och fasader. Högtiden som är nästan lika lång som fastan, då vissa ställer ut sina alster redan i oktober/november och låter dem sitta till slutet av januari. Fascinerande december. Det är med spänning jag ser fram emot årets modeprylar på gräsmattan. Förra årets favoriter såg ut så här:
 
Om man nu inte råkar ha flera varmt lysande slingor, så varför inte sätta upp sin blått lysande med trollsländor?
 
Den lysande tomten måste också vara med. Klassisk lyspryl och de blir fläckigare och fläckigare ju mer lampor som går sönder för varje år.
 
SuperEkipaget. Tar upp halva gräsmattan. Ren fascination.
 
Ja, och om man inte har någon gräsmatta då? Ja, släng upp den på balkongen. Det får säkert plats i alla fall en ren, sa säljaren och log vänligt med huvudet lätt på sned.
 
Vad har ni i år?
 
/Ica
2012-11-25
09:23:15

Marinerad vitlök?

Jag har tyvärr upptäckt den marinerade vitlökens tjusning och kan äta dem som godis. Tycker det passar bra som kompliment till olika mat eller i sallad och så.

Att marinera kött är ju inte så svårt och marinera jordgubbar det har jag också gjort. Lite olja, lite annat och låt stå.
Min tanke var att det borde vara lika lätt att marinera vitlök. Jag har googlat runt på internet och hittade mängder med recept på marinader med vitlök som ingrediens. Men tillslut fann jag även de marinader som var till att marinera vitlök i. Tydligen ska man inte följa ICA´s recept på marinerad vitlök, så jag kollade inte.
Och det verkar enkelt. Lite olja, lite annat och låt stå. Jämfört med de delikatessvitlökarna man kan köpa i affären så är ingredienslistan för det mesta 5-10 punkter lång. Som en helt vanlig marinad alltså.
Ett möjligt sennovemberprojekt?

/Ica