ica

2012-10-31
11:12:34

Så kom vintern då

Efter två dagar av konstant snöfall fick vi idag vakna upp till en strålande blå himmel och det känns nästan som att vi haft vinter i en månad redan. Så fort man vänjer sig.
På med mysigt underställ och täckbyxor. Tjock mössa och halsduk. Varm jacka och sköna vinterskor. Och det lär ju vara garderoben fram till april någon gång. Men en sådan här dag då solen lyser, så känns det inte så tungt.
 
/Ica
2012-10-24
16:41:31

Unna sig höstfärger

Vissa dagar får man galet mycket gjort och känner sig extra nöjd med sitt. Nu har jag haft två sånna dagar i rad. Igår gjorde jag ett test i styrkerummet på moove och tragglade mig igenom armhävningar och knäböj och idag blev det en löprunda i det fina vädret. Denna löprunda bröts upp av dipps vid vägräcke och några armhävnigar till. Med pinne som stöd blev det också djupa knäböj och utfall med rotation. Sedan sprang jag vidare. Rundan känndes bra och det gick som lätt under fötterna. Är super nöjd!
 
Och för att bli ännu mer präktig gav jag lägenheten en ansiktslyftning med Rinneradio skrålande ur högtalarna. Nu ska jag bara komma ihåg att fråga efter lämpliga skruvar och borrmaskin så har jag min nya hylla uppe på väggen också. Men tills det är dags att välja ut bra motiv till förstoringar och placera på sagda hylla så bättrade jag på urvalet med lite fräscha och varma höstfärger idag!
 
.
.
2012-10-22
12:08:39

Släng det bara!

Ibland behövs det göra en större rensning och ibland behöver insikten att så jävla kul är det inte att kolla bland alla dessa grejer från det förflutna och den viktigaste: Du behöver den inte, Du använder den inte, Du Saknar den inte.
 
Alltså, Släng det bara - eller skänk till exempel till Erikshjälpen.
 
Och så mycket mer plats det blir efteråt. Nu får saker plötsligt plats i skrubben, garderoben, byrån ... Och det är farcinerande hur högen med pappersinsamling och fulla sopsäckar växer. Bara det gör det roligare att slänga.
En fråga som det funderades mycket på var, hur många tomma kartonger kan man rimligtvis behöva?
 
Sedan är det också kul att hitta igen vissa nyckelprylar och småböcker och en hel hög med barndomsminnen väller upp.
 
Men fortfarande, det ger en mycket skön känsla att medvetet slänga massa prydnadssaker som är hela och inte har någon annan defekt än att de är fula och olyckligen hamnade i min ägo.
 
/Ica