ica

2013-04-27
11:41:00

Uppdatering igen då

Nytt igen. Nu får det se ut så här ett tag framöver tror jag. Detta ska tydligen gå att tita på i Explorer, så då får det va, tror jag.
Det är lördag och jag laddar för att jobba kväll. Ta med sig mandlar att tugga på kanske?
 
Denna vecka har gått ganska bra, så här i efterhand. Jag fick in sammanlagt tre träningspass. springturen, Zumba som bättrade på tränigsvärken från alla utfall från springturen och så en skön intensiv 30 minuters spinning igår som faktiskt löste upp det mesta.
 
Den bok jag läser just nu är Judas barn av Markus Heitz, var mycket trevligare än vad jag först förväntade mig. Mycket blodigare också, och det är kul med tankarna om hur "besatt" en vetenskapsman kan bli. En del karaktärer i boken har ett vansinne/galenskap som är både avskräckande och fascinerande. Sedan gillar jag att få läsa om fina kläder och det finns det massor av i den här boken. Tjock, men lättläst är den också.
 
Men, uppladdning var det. Dags att göra iordning kvällens middagslåda.
 
/ica
2013-04-24
14:14:06

Omtumlad tussilago

Tanken var att ta en springtur. Känna på formen, men fokusera mer på teknik än att komma långt. Jag kom inte så långt. Istället plockade jag lite tussilago längs vägen tills jag kom till en bro.

Helt plötsligt kom den galna idén; varför inte ta sig över bron genom att göra utfall? Det är nog stärkande och bra...
Jag satte igång med mina utfall. De första fem var en barnlek. Herregud det här fixar jag. Sedan blev bron bara längre och längre. Och mina ben blev mer och mer darrig och ostabil. Och bron den fortsatte. Vid 25 utfall tappade jag räkningen och hade då gjort en lite mer än halva sträckan.
Det utstöttes morrningar som skulle få lejon att gömma sig bakom buskar. Det kom förbannelser som skulle ha missfärgat mina kläder tillsvartaste svart, om de nu inte redan var svart... och allt detta blandat med diverse utrop som hade anspelningar mot Gud, skulle han inte kunna lindra darringarna i alla fall? Men inte då.
 
När bron äntligen var slut så tänkte jag att det här med att ta med lite fysiska övningar i sina böner gör susen. Det blir verkligen kraft i orden då man gör de där sista benböjen. Något för kyrkan att prova på? Min erfarenhet av präster är att de vanligtvis skulle må bra av lite utfall då och då. Församlingen har ju redan sin bibel och psalmbok. Håll dem i varsin hand rakt ut från axeln medan ni ber fadervår. I alla fall jag tror det blir mer känsla då.
 
Detta var vad mina stackars tussilago fick lyssna på, inknölad i innerfickan i skidjackan gnuggandes med hemnyckeln. Inte konstigt att de såg lite tuffsiga ut när jag kom hem.
 
 
Nu har jag fått mig lunch och håret har torkat efter duschen. Färdig för promenad till konsum och plastinsamlingen.
 
/Ica
 
(Är mycket nöjd med min gubbe skapad i Paint.)
2013-04-23
20:37:00

Kul med personligt

Möte med sin bostadsrättsförening kan ge lite olika utdelning.
Idag fick jag ett jättebra tips om hur man kan göra sig en personlig almenacka/kalender. Sidan personligalmanacka.se är helt ny för mig, men så fint resultat det kan bli.
En av de andra mötesdeltagarna hade skapat sig en kalender och fått hem i brevlådan och visade den stolt. Jag som tycker om att göra kalenderna mer personlig var tvungen att leta upp sidan på internet titta på en gång. Testa och se liksom.

Nu har jag gjort det och är lite smått lyrisk. Synd bara att det är lite mitt i året och att jag redan har en snygg kalender redan som jag är nöjd med. Men till nästa gång så ska jag absolut se om jag har något trevligt foto som går att trycka på omslaget och sedan bygga ihop den i rätt beståndsdelar! Vill redan ha nästa år!

Nu blir det till att lyssna på några P1 program och sedan är det läggdags tror jag.

/Ica