ica

2013-12-31
12:00:00

Gott nytt år!

Imorgon är det 2014. Jag vet inte om detta år har gått så fort egentligen, men långt var det och jag har glömt hälften.
 
En klar höjdpunkt var naturligtvis Kenya/Tanzania resan i februari. Tydligen blev jag också mer solbränd under sommaren som följde än vad jag någonsin brukar bli. Jag antar att Afrikas sol grundade bra åt mig, för jag jobbade stor del av sommaren och hann knappt ut, tyckte jag? En annan resa som jag uppskattade mycket trots nästan konstant regn var till Trondheim. Mysigt, god mat, fina gamla byggnader och cykelhiss!
 
Jag har också samlat på mig en ny hög med favorit foton som jag tagit under mina få fotopromenader. Det är en uppsjö av konstiga vinklar, kusar och hallon!
Jag blev fastanställd och har ett superbra team runt om mig. Vi hjälper varandra och frågar varandra i tid och otid (tänk att jag fick skriva den klyshan? "bra team"?!).
 
Det är också förkylningarnas år. Våren var mycket förkyld och nu till hösten så har jag drabbats igen. Men kanske blir det bättre? Mellan förkylningarna så har jag hängt på moove och hade en topp på 8timmar/vecka där jag hade jätteroligt, svettigt med röjig musik. Min koordination har fått sig ett uppsving detta år. Inte illa. 
 
Ett annat projekt var att lära sig äta broccoli. Fortfarande läskig grönsak, men i mixad form går det bra. Lax däremot smakar metalliskt, nästan som när man blöder näsblod som rinner ner i halsen. Där är det långt kvar.
 
Mer årskrönika än så blir det inte.
Bilden ovan är kanske inte från i år, men det är en bild som jag återkommer till gång på gång när jag tittar igenom mina kort. Den är tagen dagarna kring nyårsafton. Det är snö upp till låren, det är minus 30 grader och jag hadde iskristaller i ögonfransarna. Rimfrosten i håret gjorde att jag knappt kunde vrida på huvudet. Under nästan två timmars tid stod jag på en och samma plats och tog kort som det ovan. Det gick inte att få nog.
 
Gott nytt år på er nu!
2013-12-27
08:00:00

En vanlig fredag!

Saker och ting börjar återgå till det normala. Det är fredag, en fredag med svara siffror i kalendern. En vardag. Och visst märker man av vardagen. Saker och ting har öppet igen, som biblioteket till exempel. Bara en sådan sak.
Det är vardag med viss tvekan. Vi ska ta oss igenom nyår och tretton helgen, men sedan är vardagen här på riktigt. Inga fler lappar på dörrar om tillfälliga öppettider.
Julen har varit som sig bör. Mycket mat och lite magmedicin, paket, hela familjen och en ny förskylning. Får inte glömma fikat.
 
En sista hysterisk tomte kommer här. Bild tagen ifrån förra året, men tomten den sitter upp på sin vägg i år också.
Med detta så är julpratet slut.
 
Ha en trevlig mellandagsfredag!
 
/Ica