ica

2013-01-31
10:16:00

Nybakt på en torsdagsmorgon

Jag gillar tidiga mornar. Idag klev jag upp vid sju bara för att baka scones.
Med tänt ljus, te scones med marmelad och ost med en bra bok till. rena lyxen en torsdagsmorgon. En sån där mysig frukost som det fotas i mängder och läggs ut på bloggar om. Men jag orkar inte fota, jag var för hungrig.

Dags för en promenad i solskenet och sedan förberedelser för kvällens jobb. Om trenden fortsätter så får jag en relativt lugn kväll att se fram emot.

Solig torsdag på er!
/Ica
2013-01-29
14:44:42

Plötsligt kommer den fram

Den där lite konstnärliga sidan. För ett bra tag sedan (i december) skaffade jag min nya almenacka, som så många andra gör. Då tänkte jag att jag skulle göra det lite roligare att hålla koll på dagarna, så varianten jag skaffade gick att designa själv, Helt enkelt ta ett papper gör något på det, klistra kollage, använd foto, rita, skriva på med mera. Kul tänkte jag då och har sedan dess tänkt att jag ska väl fixa till den där lilla almenackan snart...
Nu, idag istället för att diska, då klack det till och penslarna kom fram.
 
Så på tjugo minuter hade jag dessa krationer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Med ett lite halvtaskigt foto med blixt, för att det ska se mer hemmagjort ut)
 
Jag tänkte mig ett lite halvabstrakt motiv och penslade runt på frihand. Och jag är ju lite naturlig av mig, så växtlighet fick det bli. Gillar av någon anledning att rita/måla löv och den här gången fick de bli lila. Sedan experimenterade jag i skarpt läge att göra de där ormbunksliknande kretionerna till höger. (skulle också kunna vara palmer, och då är det lätt att associera till sol och värme och trevliga saker)
 
För att vara ärlig, jag är sjukt nöjd. Har inte gjort några uppenbara förmycket misstag. Och då året är slut och dessa förhoppningsvis fortfarande är fina och intakta så går de att spara.
(Kanske blir det mer målande framöver, det är ju kul!)
 
Kanske dags att diska nu istället.
 
/Ica
2013-01-19
08:55:08

Mysig morgon

 
Är lite imponerad att jag faktiskt klev upp när jag tänkte. För då fick jag chans till en sån där mysig lugn morgon med te, lyssna på morgonpasset från tv:n och titta runt på kort på datorn.
sedan Julafton och då den här lyktan kom in i mitt liv så har den använts flitigt. Varje morgon när det ska klivas upp tidigt (04.14-08.30) för att jobba och det fortfarande är lite mörkt ute då tänds lyktan. Eller då man ska äta middag och mörkret ligger som en filt utanför fönstret då tänder jag också lyktan och låter den brinna mest hela kvällen.
Tack storebror för att lotten med lykta kom till mig, den uppskattas mycket!
 
Ha en mysig helg!
/Ica