ica

2013-03-28
17:23:44

Glad påsk, eller så

Är det småaktigt att inte öppna för ett gäng påskkärringar?
 
Precis då jag skulle till att skramla ordentligt: Nysa, sätta igång musik, börja tänka på middag. Så ringde det på dörren. Jag såg förut att de var på gång. Det byttes kjolar utanför huset bredvid.
Plötsligt bryts tystnaden av dörrklockan. Ljudet skär rakt in i öronen. Försiktigt tassar jag fram till dörren och kikar ut. Försöker hejda ännu en nysning samt dämpa droppaniken i näsan. Lika fort tassar jag tillbaka till bordet. Trycker en tuss upp i näsan och blir mycket tyst.
 
En tanke far igenom mitt huvud att jag är den sämsta personen att försöka påska hos. Hos mig skulle de stackars kärringarna få solrosfrön eller kanske lite russin. Det är det sötaste jag har. Tänkte förut idag att jag skulle kanske unna mig en påse påskgodis, men när jag närmade mig berget av påskgodis i affären så gjorde jag en stor illamående krok runt den. Lukten är vämjelig (fast med min nyligen igentäppta näsa så kändes det inte så väl) Bara av att se överflödet fick mig att rusa till kassan längst bort från väggen av konstgjort socker.
 
Nästa tanke var att jag hade ju faktiskt lite choklad hemma. En chokladkaka på 70% som jag har haft sedan juni 2012... Den kunde jag nog inte heller bjuda på. Den har dessutom hängt med till stranden en av de dagar då det faktiskt var varmt i juni och inte blåste och jag var ledig (svårt att kombinera alla tre grejerna samtidigt). Chokladen blev sig inte lik efter den dagen. Sedan har jag som inte kommit mig för att slänga den... men det är kanske dags nu?
Jag tror inte heller att de hade uppskattat att få en varsin grapefrukt...
 
Tänkte avsluta inlägget med en trevlig påskbild som så många bloggare publicerar just nu. Men jag orkar inte använda en sån där sökmotor och leta upp ett påskägg. Utan jag letade i mitt eget bildarkiv och upptäckte att detta var det påskigaste jag hade. Det är ju lite gult och glatt i alla fall och tvättar bort minnet av misshandlad choklad och kemikaliskt läskigt godis (faktiskt läskigare än brocooli).
 
Så Glad Påsk nu allihopa!
 
/Ica
2013-03-23
22:02:00

Vårdag i Kölsillre

Inte för att våren syns så mycket här, men det är faktiskt lite vår i Kölsillre. En försiktig början. En gräsplätt har smält fram bakom huset där det är vindstilla.
Det har varit ett riktigt fantastiskt vårväder idag med härlig sol. Passade på att gå en promenad och ta med kameran. Detta är en bild av broräcket på Kölsillrebron.
Nu längtar jag ordentligt efter den riktiga våren som jag hoppas smälter fram snabbt nu när april kommer. Det är ju snart dags för sommartid igen och då vill jag inte ha någon snö. Nu ska den bort!
 
/Ica
2013-03-20
12:45:48

Testat den där soppan

Nu så, nu har jag startat.
Det gick att äta den där läskiga broccolisoppan och jag upptäckte att med en klicka creme fraiche så var det till och med gott.
Även Zumban gick vägen. Instruktören körde några ovanligt hysteriska låtar där jag helt gick in i att göra rörelserna utan att känna hur jobbiga de var. Helt plötsligt var det dags för nedvarvning.
Belöningen var sedan att få somna 21.15 som en sten. Lyckad början!

Igår gjordes det stora rycket med damsugning och allmän städning, tvättning och styrelsemöte. Och igen upptäckte jag vad skönt det kan vara med en liten eftermiddags lur.

Nu gruvar jag mig lite för att åter hoppa i träningskläderna. Hade tänkt mig ett litet konditionstest. Hade jag tur i måndags och hade flyt, eller är jag inte lika körd i botten konditionsmässigt som jag tror? Det lär gå tungt vilket som, eftersom man ser till att det ska gå tungt. Det är det jobbiga med träningsmanicker, de går att ställa in.
Men solen lyser(och det blåser mycket) och jag är åter igen mätt i magen av den där läskiga broccolisoppan.

/Ica