ica

2013-11-27
14:56:27

Ibland har man tur

Lite vardagstur allstå. Inget stort och eller så.
 
Men om man har gått omkring hela förmiddagen med tvättpåsar och matpåsar och sedan inser att nu på eftermiddagen så blåser det regn i sidled. Så är det ganska skönt att tänka att man nu inte behöver gå ut något mer, utan kan titta ut på stormen och dricka te.
Och nu när snön försvann så kommer här en grön bild om stillhet.
 
 
/Ica
2013-11-22
11:10:20

Vinterfredag

Oj oj, vilken torka. Jag har helt snöat inne och inte tagit någon tid till bloggen alls! I tisdags damp det ner. Vintern. Och det har varit några riktigt gnistrande dagar sedan dess. Det är fredag vilket betyder jobba kväll, men också möjlighet till att ta en morgonpromenad i det där gnistret. Något man annars missar när man börjar vid sju-åtta.
 
När det är riktigt gnistriga vinterdagar så ska det knäppas kort på alla dessa björkar som har snö i grenarna och ser jättefina ut när solen lyser. Hela instagram är full med dem. Men jag tänkte trotsa björkarna i motljus och ge en vissnad blomma istället som fortfarande står tappert i kylan.
 
Sedan gick jag några steg till och fick se detta:
Så då blev det björkar ändå, men det är inte så mycket snö på dem. Det var vattnet jag var ute efter. Med lillkameran var det däremot svårt att få med diset/ångan/dimmstråken som sakta svävar över vattenytan. Det var magiskt i verkligheten.
 
Trevlig helg!
 
/Ica
 
2013-11-15
15:50:32

Det viner runt knutarna

Det är fredag. Och vilken fredag sen! Jag är nämligen ledig på den. Det är möjligt att jag kanske utökat min samling med intressanta nagellack när jag hade vägarna förbi Gävle centrum. Möjligt att jag även hittat en stixig stickad klänning att hålla sig varm med i höstrusket. Men jäklarns vad grått det är ute. Inte ens i de lite sydligare breddgraderna är det något grönt kvar. Och det är inte bara tågen som slirar runt i lövhalka, jag var själv nära att ramla i lövgeggan som var mycket snarlikt något som man inte vill tänka på.
Jag är glad att jag inte har lika många stora fält som breder ut sig i Ånge, för då skulle jag frysa ihjäl. Och vad passar bättre då än en värmande bild på en eldig höstblomma från förra hösten? Om jag minns rätt så är den tagen i september.
Trevlig helg!
 
/Ica