ica

2014-04-27
16:13:26

Myssöndag


Kort weekend i Kölsillre. Däckbytet belönades med härlig varmsol och fågelkvitter. 
Det är lite gruvsamt att åka tillbaka till Ånge så länge solen lyser.

Dagens träning: Byta däck med allt det innebär. Mycket stabilitet i lyft och däcksjustering. Skura stolar och bord. Och avslutningsvis lång avslappning med fåglar. Precis som det skall vara.

/Ica
2014-04-24
20:11:40

Också ett vårtecken

Det är varmare nu. Faktiskt så varmt att det går att ha ett fönster öppet på glänt dygnet runt i min lilla skokartong till längenhet. Jag har till och med fått medge i flera nätter i rad att det nog är dags att byta till ett tunnare täcke. Och det känns inte ens nervöst. Jag tror jag fixar det utan filt till och med.
 
Avslutningsvis vårträd i Skövde.
 
/Ica
2014-04-22
13:58:07

Veckans soppa

En snabb soppa tänkte jag. Snabbt och lätt och med lite ingredienser. Då passade egg-dropp soppan fint som jag hittat på studentkrubb.se. Kanske inte så inspirerande ingredienser, men att droppa ner ägg i soppa lät kul. Kanske gjordes soppan faktiskt enbart på grund av äggdroppandet …

Det här var en sådan måltid då man upptäcker att den innehåller ju nästan ingenting. Buljong, salladslök(fast jag tog purjo), vitlök, nudlar, valfri krydda och ägg. Jag lade i lite majs och paprika också. Soppan såg helt okej ut tills det kom till äggdroppandet … då ändrade soppan utseende drastiskt, faktiskt så jag associerade till när man värmer gammal mjölk.

Jag insåg att det antagligen krävdes viss teknik att droppa ägg snyggt i soppa. Lite nesligt att en av de enklaste sopporna jag sett hade ett så oväntat klurigt moment. Soppan smakade bra, men fotogenisk vet jag väl inte …
 
/Ica