ica

2014-08-31
08:41:20

God morgon Söndag

En helt stilla söndagsmorgon. Inte ett pip, inte ett steg eller radiosurr. Ett plötsligt ljud av ett dörrlås som låses upp ekar i trappuppgången. Gnisslet av en dörr som ber om att smörjas i gångjärnen. De obarmhärtiga prasslet som väller ut ur dörren och ekar i kapp med dörrens klagande. Lätta steg blandar sig i. Dörren tystnar med en liten dunk, låset klonkar högt och sedan drar sig prasslet och stegen ner för trapporna. Ytterdörren väcks abrupt och smäller högt både vid den uppryckta öppningen och sedan muttrande en gång till då den sakta glider igen. Det blir åter tyst i trappuppgången.
 
Eller så var det bara jag som började tvätta vid sju imorse.
 
Nu först vid halv nio så har huset börjat röra på sig. Nu har jag nästan tvättat klart också.
 
Förutom tvätt så vankas släktträff och om tiden räcker till, så blir det ett combat pass på moove vid femtiden. Ja beräknar att det blir en tidig sänggång ikväll, för väckarklockan kommer ändå att stå på 04.15 imorgon, så det behövs.
 
Ha en bra söndag! Nu börjar solen titta fram också.
 
/Ica
2014-08-30
12:25:00

Projekt egen nageldekoration del 2

Ja, om Kölsillre är ”landet” i förhållande till Ånge, så är det i så fall mer resurser i form av blommor på landet. Jag inser att jag är en riktig bonnläpp/skogsfåne så jag inte ens förstår vart landet börjar, är det allt utanför Mälardalen och Göteborg? Eller närområdet utanför kommunens tätort? För det kan ju i så fall skilja rätt mycket i storlek och utseende beroende på vart i Sverige man befinner sig?

Nåja, i Kölsillre är det bättre resurser i form av växtpress också. I Kölsillre var det även bättre väder, så jag kunde gå på en mer utförlig blomsterspaning för att sedan med sax klippa till blommorna och strö ut dem på det ganska bakplåtslika papperet.

Jag har redan sett att pressade smörblommor är snyggt på nageln, så jag har pressat ett antal av dem. Men sedan är det kul och upptäcka att vissa små blomblad blir som små hjärtan och annat. Jag hoppas de behåller färgen bara.
 
/Ica
 
2014-08-29
16:51:07

Solfredag!

Det är slut på veckan och det känns riktigt bra. Jag var färdig med den här veckan. Den gick ganska bra, jag hade till exempel en riktigt lyckad utflykt till Sundsvall i tisdags, men ja, för varje gång jag tittade ut genom fönstret på jobbet så lyste solen mer och mer och jag ville inte knappa på någon dator mer. 
Väl hemma så inser jag att det även är slut på middagsidéer, men lite rotande i frysen kanske ger något resultat.
 
Det ska bli en lugn kväll där jag hoppas att jag kommer läsa ut biblioteksboken som jag har hemma just nu. Den är inte trist, den har bara tagit tid att läsa. Den har flera intressanta mojänger och teknisk utrustning, men jag tappar flytet gång på gång.
 
Nåja. Först på schemat. Snygga till lite, göra i ordning för kommande tvättid och kanske göra chokladbollar till ikväll?
 
/Ica