ica

2014-02-28
12:35:00

Inte en dag förtidigt!

(Nu kommer ett sånt där lite ömkligt inlägg, men det är inte mycket att göra. Lättnaden är för stor)
 
Det var ju en "Gåva" inte kunde jag säga nej till det? Jag som handlat två prylar och genast kom upp i prisnivå för en "Gåva" på köpet (För att det inte räckte med en pryl, och då var de tvungen att lura på en till...) "För du får ju en gåva på köpet!"
 
Så jag fick välja mellan pest och kolera förkylning. Jag valde förkylningen. Den duschkräm som luktade minst ... underligt. Det var att välja mellan unken citrondoft eller kompostgurka (Jag minns att jag knappt kunde hålla mig från att rynka på näsan när jag luktade på grukvarianten.)
"Eh, jag tar nog den här ..." Lyfter upp den unkna citronduschkrämen och ger till den stelt leende Body shop expediten.
"Den är jättefräsch, jag älskar den!" Svarar hon och ger mig papperspåsen. Gåvan väger mest av de tre prylarna.
Nu, ett halvår senare så är den äntligen slut! Om jag ska recensera den här, så är den plågsamt dryg. Jag vräkte på med duschkräm varje gång. Men det minskade aldrig i flaskan. Jag tror den var självpåfyllande ett tag. Det hade verkligen varit i linje med deras miljötänk. Köp deras självpåfyllande unkna duschkräm, du behöver aldrig mer köpa ny!
 
En annan rolig Body shop historia är när jag skulle köpa hårolja. Expediten brände upp sig själv i välvilja för att ge mig Bästa TänkBara Service. Jag förklarade att jag Avskyr allt med cocos. Snopet ställer hon tillbaka den flaskan med hårolja på hyllan. Men, med nya tag tryckte hon upp den olivluktande oljan och hann se att jag rynkade på näsan innan jag själv märkte det. Då fick jag lukta på oljor som doftade gott och valde en av dem och ett par andra saker.
Vid kassan Skiner hon upp som en supernova och utbrister: "Du har kommit upp i nivå för dagens Gåva!"
Okej? tänker jag.
"Dagens gåva är den fantastiska HårOljan med Cocos!" Leende som om hon var hos tandläkaren lägger hon ner en flaska med hårolja som jag nyss förklarade att jag inte tyckte om, men jag tänkte att jag nog inte skulle förstöra hennes dag genom att säga att jag ju inte tyckte om den oljan jag, sa ja ju  nyss...? Log lite granna och gick ut.
 
Ibland känner jag mig mer arbetsskadad när jag går in i vissa butiker. Nu tycker jag att det är ganska gruvsamt att gå in i en Body shopbutik.
 
/Ica
2014-02-26
21:04:11

Jag drog mig dit!

Det har varit en extremt sömnig start på den här veckan. I måndags morse fick jag kommentaren att "Du ser lite vild ut!" när jag kom till jobbet på morgonen. Jag var glad att det i alla fall inte var något i stil med "Du ser ut som ett trött vrak som måste hem och sova vidare." Man får vara glad för det lilla.
 
Sedan dess så har jag kvicknat till mer. Men, med huvudvärk och tunga ögonlock så trodde jag inte att jag skulle göra så mycket mer ikväll. Men så kickar Vanan in. Vanan att vid halvsju hoppa i träningskläderna och gå iväg för Zumba på onsdagar. Och medan jag stod och krängde på mig kläderna insåg jag vad jag var på väg att ge mig in på och tänkte att det är väl bara att köra efter förmåga?
 
Och dagsformen överraskade mig genom att vara urspänstig hela passet igenom. En riktigt skön känsla. Folk må tycka vad de vill om Zumba, men rörelseglädjen och den glada och medryckande musiken kan göra vem som helst glad och piggare!
 
/Ica
2014-02-20
15:31:51

En sån vecka då det inte går så bra

Ibland spelar det ingen roll hur man beter sig.
Helt plötsligt så var det ett hörn där som gick in i höften. Det var ett stolsben där att slå i foten. För att inte tala om den där luriga kanten under bordet att slå knät i, flera gånger. Gaffeln ramlar ner på golvet. Nagellackspenseln rullar under soffan så man måste använda något smalt och långt att peta med (och förstöra naglarna). Tappat all känsla för balans och koreografi. Den där spänsten jag var stolt över förra veckan finns liksom inte. Orden försvinner så det går inte att göra sig förstådd... Snubblar på skor som inte ens har skosnören.
 
Lyckades idag stänga av skärmen på datorn med en förflugen gest där jag inte alls trodde att skärmen var så nära. Det gick inte att missa min förvåning. "Oj, nu hände det något..." Kunden på andra sidan luren lät minst sagt förbryllad. Det är en sådan vecka.
 
Men, det är fredag imorgon. Jag skall hålla ut en dag till. Alla vassa föremål och vassa hörn är lindad i bubbelplast, eller borde vara i alla fall.
 
 
/Ica