ica

2014-09-27
17:52:18

Matlördag

Äntligen helg, eller vad säger man? Det har varit en vecka av lite av varje. Jobb både tidig morgon och sen kväll, gjorde illa knät i tisdags så jag fick ett flera centimeter långt jack som fick plåstras med troskyddkompress och tejp, men det gick att träna ändå, så jag är nöjd.
Idag har det plockats lite här och där och sedan ett ordentligt googlande efter lämpliga recept med tips om vad man kan göra med gamla pitabröd som hittades i frysen i morse? Så här ett par timmar senare känner jag mig nöjd. Det blir middag ikväll också.
Det må vara lite fånigt och kanske borde jag växa ifrån KlippArt, men det struntar jag i. Jag gillar att hitta nya (sopp)recept och på vägen hittar jag ofta lite av varje. Och istället för att pilla på en liten skärm och förstora, råka svischa iväg av misstag mitt i kritiskt läge i matlagningen, peta på bara för att skärm inte ska slockna - så är jag så gammeldags att jag vill ha mina internetfynd utskriven på papper. Och då ska recepten se lite roligare ut så det är roligare att använda dem. Och är det inte lite känsla i det där att slå upp i en kokbok, eller receptsamling och så syns det på sidan att det här har använts mycket förut, det är fläckar, kanske lite mjölspill med mera..?
 
Ett av kvällens fynd var quinoaburgare. Alltså vegetariska hamburgare på quiona. Jag blev mycket nyfiken.
 
Dags att ta på förklädet!
 
/Ica
2014-09-25
12:12:00

Läser just nu Etiquette & Espionage

Nu byter vi genre. Gail Carriger är inne i steampunkvärlden. Den är England gammalt tillbaka. Det är maskiner, det är snygga klänningar det är en Finishing school ut över det vanliga. Hela skolan består av flera ihopsatta zeppelinare som lojt flyger över stora hedar. Det är en kul bok.

Och jag har läst den i nästan ett år, det kan faktiskt ha tagit ett år? Varför då? Ja, den kan vara lite seg ibland, den visar inte jättemycket om vad de gör på sina lektioner (de lär sig att simulera en svimning med grace, gömma knivar och andra bra att ha saker i sina stora klänningar, niga och föra sig på ett graciöst sätt och konversera, bland annat.) Man får reda på mer om den prototyp som verkar kommit bort, en sak som alla vill ha, men ingen har den. Och Miss Sophronia som gärna testar gränser, klättrar på stegar och använder sina hårband och andra accessoarer till nya ändamål än vad de var tänkta till ifrån början. En charmig tjej faktiskt.

Sugen på att läsa nästa bok i serien, även om det kan ta ett år till.

/Ica

 
2014-09-24
09:00:00

Tänker tillbaka till helgen

Det är onsdag och jag jobbar kväll ikväll. Har nu ett par timmar kvar av förmiddagen innan det är dags att packa matlådan, dra en borste genom håret en sista gång och traska iväg till jobbet.
Så här på morgonkvisten så tittade jag igenom bilder sedan i helgen och såhär i efterhand så märks det inte att det var en kraftigt duggregn mer eller mindre hela skogsfjällpromenaden.
 
Vi hade inte hela dagen på oss, så att säga, men ville ändå ta oss ut på en tur på någon timme eller två, eller så långt som vädret tillät. Vi gick iväg efter vandringslederna och följde en av guldspåren till några svårtillgängliga men stämningsfulla vattenfall.
Hösten har kommit långt där uppe i Ramundberget och björkarna tappade högvis med löv medan vi var där. Så det var till att gå försiktigt på stigar och sten för att inte halka på de nästan guldfärgade löven. Duggregnet gick tidvis över i regnskurar som bara blev kraftigare och kraftigare för varje gång, så tillslut klättrade vi upp ur ravinen och tog oss tillbaka till husvagnen.
 
På väg hem mötte vi denna, lite blyga groda. Och jag vet inte. Men jag gillar nästan det här fotot mer, än det nedan, då grodan faktiskt sitter stilla och man kan se de fina färgerna. I den här bilden händer det något. Lite tankspritt följer kameran med grodan, men hinner inte riktigt med. Skarpt, men rörelseoskärpa. Eller så har jag inte vaknat riktigt än ...
Nåja, så här såg den ut när den satt stilla då. lite på håll så smälte den in bland löven perfekt och syntes knappt förrän den rörde på sig. Årets största groda bland mina kort, helt klart. Och den finaste.
 
Men. Nu blir det till att fixa det sista. Ha en bra onsdag!
 
/Ica