ica

2015-08-31
11:45:00

Hej måndag!

Soligt och fint ute, men det känns att hösten har dragit på sig storstövlarna och är på väg runt knuten. Luften börjar bli krispigare, de flesta blommorna har blommat färdigt och släppt sina frön och kvällarna är allt mörkare för varje dag.

Igår skördade vi lite av varje, bland annat dessa söta salladslökar. Nu hoppas vi på att de hinner växa till sig lite till innan det är dags att ta upp resten. De hamnade lite olyckligt till och fick inte så mycket sol.

Idag då? Funderar på om det kanske börjar bli dags att rensa ut sommaren ur garderoben också och ta fram lite varmare kläder. Jag tänker speciellt på alla klänningarna med sköna strumpbyxor till... Det får bli ett projekt i veckan.

Nu, dags för sista förberedelserna inför jobbkväll.

/Ica
2015-08-30
12:13:00

Ica målar Electric Carnival

Nu har jag burit ett av ILNPs unika lack. Den här gången är det Electric Carnival som är ett glassfleck med multicroma nyanser som lila/magenta, grön, tealblå, guld och säker någon till som jag missat. Den här gången tyckte jag att det var finare som matt version än glansig, då syntes fägerna mer. Men först glansigt och med ett ganska svärtat i dagsljus.
 
Jag har jalltså grundat med A-England - Camelot som är ett svart creme lack som täcker på ett lager. Sedan två lager av Electric Carnival. Igen är det något längre torktid, men bra täckning och kul att det går att bygga upp så mycket man vill.
 
På denna sista bild är det toppat med OPI matte top coat som ger den sammetslena ytan.
Jag hann bära det här några dagar innan alla foton hade tagits, så det är lite slitet.
 
Som avslutning så har jag gjort ett tappert försök att fota av flaskan, men eftersom det är så svärtat och skiftande så är det nästan hopplöst att fånga alla färgerna.
Ha en bra söndag nu.
 
/Ica
2015-08-29
19:15:40

Städdag i Minne

Det känns alltid extra bra att sjunka ner i soffan efter en dag då man vet att det blev mycket gjort. Det blev det idag. Vi var i Minne idag och grejade med lite av varje. 

Mellan sysslorna så sprang jag hänfört runt med kameran och hittade trollsländor, fjärilar och humlor i massor. När jag endast tänkte fota en blomma. Så satt det en roligskalbagge där och mumsade...

Jag har tittat igenom bilderna lite fort och är igen nyförälskad i det makro objektivet jag hittade i våras. Det är behändigt. Lätthanterat Och när autofokus används så är motorn tyst och snabb, ibland lite för ivrig med skärpan. Men jag är nöjd ochnånga bilder idag blev magiska i mina ögon. 

En bra lördag helt enkelt.

/Ica