ica

2015-12-31
12:40:00

Bokåret

Ja, nu blev det ju lite boksnack ändå. Men när jag förklär det till en tillbaka blick så kanske jag kommer undan med det? Jag tror det här blir den enda summeringen av året jag gör. Om inte andan faller på.

Men, det jag tycker har varit roligt är att jag har läst minst två böcker i månaden i genomsnitt i år. Minst en bok/månad och som högst fem böcker på en månad. Av de tjugosex böcker jag plöjde igenom så blev det tretton nya författare, om jag ska låtsas vara lite skrockfull, så blir det fjorton om jag räknar med boken som skrevs av Sophie Kinsella under pseudonym. Och det är kul. Ofta plockar man ju upp böcker till samma författare jämt (det blir lätt så i fantasysvängen då många av dem skriver många böcker var).

Just nu har jag precis påbörjat en bok som skulle kunna bli den femtonde författaren och tjugosjunde boken för i år, men jag tror inte jag hinner klart med den.

Ser nämligen mycket fram emot att läsa Miniatyrmakaren av Jessie Burton! Äntligen kom den på svenska och äntligen så har biblioteket i Ånge köpt in den! Gillar omslaget. Vi får se vad jag tycker om innehållet sedan.

 
Ja, det här är ju ingen vidare nyårshälsning. Om det finns tid och ögonblick över så kanske det kommer något mer, vi får se.
 
/Ica
 
2015-12-30
12:03:00

Läser just nu Svarta änglar

Men oj, en bok på en onsdag? Ja, för även om jag kanske glömmer bort att blogga helt imorgon, så känns det bra trist att skriva inlägg om böcker på nyårsafton. Sedan utspelar sig denna bok från ett par dagar innan julafton till nyårsafton. Så den känns passande så här i mellandagarna. Ja, jag hann med en bok till. Jag läste lite kort om denna på en av bokbloggarna jag följer, sedan när jag stod bland hyllorna i biblioteket och dök på den där så tänkte jag varför inte? Jag gillar böcker som utspelar sig i London och det gör den här. I och för sig så befinner sig hela boken mer eller mindre på ett enda ställe. I ett höghus med lyxlägenheter med alla tänkbara bekvämligheter.

Om Sparkle var en charmig, svettig fleecetröjemysig så är denna bok drypande av svett och klibbig från pärm till pärm. Det är underkläder, operationsärr och överdåd av champange. Det är heta känslor och förvirrade tankar och önskedrömmar. Även om det var förutsägbart, så var alla romanserna väldigt charmiga på sitt sätt. Sprudlande förvånad och stor oro om det är okej?

 Det jag också fascineras av i den här boken är den ryska oligarken som härjar högst upp i komplexet med ett par egna våningar. Den barnsliga iver som han slänger ut pengar på de perfekta julpynten, och om det inte finns något fint, så köp det dyraste i hela butiken så blir det säkert bra. Det är ändå assistenten som bär hem alltihopa… Ordet överdådigt räcker inte till för denne ryss. Till och med den tjocka galna karln blir charmig på sitt sätt. Detta var verkligen en feelgood roman med det mesta i romans väg. Naturligtvis helt osannolikt, men de sannolika kan få ställa sig åt sidan ett tag, för det är ju ändå jultider och är inte det en ganska osannolik högtid när allt kommer omkring? Mysigt javisst, jag vill ha fler glöggkvällar, kravlöst umgänge där man inte behöver spela massa spel.
 
/Ica
 
2015-12-28
17:55:34

Ny start igen

Det är kanske inte så klokt, men nu kan jag inte stoppa mig längre. Benen skriker efter rörelse. Speciellt efter lång hemresa igår. Nu är de flesta av spåren av förkylningen borta och jag upptäckte att det var zumba ikväll. Jag trodde alla instruktörer fått julledigt, men icke och glad är jag för det.

Nu är det alldeles strax dags att ge sig ut igen och hela jag jublar. Bästa starten på veckan och en go nystart efter förkylning och julhelg. 

/Ica