ica

2015-02-26
10:20:22

Hej torsdag!

Det här har varit tröttaste veckan på länge! En konstig sömnighet har drabbat mig redan på förmiddagen och jag känner att vad kroppen helst skulle vilja är att ta en lur. Det är helt omöjligt när man jobbar, men idag är jag ledig. och jag tog en härligt lång sovmorgon.
 
Jag skippade också träningen igår. Det var favoriterna pump och zumba. Men jag vrickade foten i måndags och så länge det trålar konstigt nästan upp till knät och jag liksom rullar fram foten i steget för att undvika det onda så tror jag inte att det är klokt att belasta förmycket eller ta massa sneda steg och hopp åt sidan med denna fot. Lite sorg i kroppen för det. Det är den jäkla högerfoten som i ett spänstigt ögonblick på zumban i måndags liksom rullade runt på tå när jag skulle ta ett kraftigt steg åt sidan. Det var fotleden som vek sig och det kändes knappt just då. En vag känsla att något gick tokigt. På tisdagen kändes det som att jag hade stretchat dåligt. På onsdagen började jag gå konstigt.
 
Jag ska gå omkring lite idag och känna efter. Men danspass ikväll känns lite överkurs för denna fot. Jag har en tanke att det är bra med lite extra vila ändå för att orka med jobbhelgen sedan. Och kanske kanske är foten redo för pump på söndag istället?? Jag håller tummarna för det.
 
Så, om det inte blir någon träning, vad ska jag hitta på då? Tja, jag har ett par raggsockar som verkligen har sett bättre dagar. Det är stora hål i dem under sulorna. Så det blir meditativt stoppande av strumpor och stödlindande av fot.
 
/Ica
2015-02-24
12:42:00

När matlådefixet går över styr...

Alltså, jag lagar inte mat varje dag, absolut inte det som blir det jag tar med mig på jobbet. Utan det olika ryck med storkok... Det är bara det att ibland blir det lite knappt om tid...
 
Och vart kom det starka suget efter lasagne ifrån? Jag har också tänkt en hel del på moussaka. Och köpte p åmig både färska lasagneplattor och auberginer... Än så länge har det blivit lasagne för det var det somliksom drog mest. men jag vill ju inte ha hela frysen full av det. Så jag gjorde två minisar. En direkt i min glasmatlåda som är ugnssäker och sedan en till i en lite större form bredvid. Min tanke var att den köttfärsröra som jag gjorde skulle räcka både till lasagne och moussaka... För det kommer bli i små gulliga (lagom portioner) formar.
Och hm när grytorna ändå var framme så blev det en kyckinggryta också. Nu hoppas hoppas jag att allt hinner kallna innan det är dags att gå till jobbet för att jobba kvällen...
 
 
Ha en bra tisdag!
 
/Ica
2015-02-22
21:37:15

Inledde helgen med Yoga - avslutade med Body Pump

Den här helgen har som svischat förbi, fast i ett lågt tempo på något vis. Jag avslutade min jobbfredag med att hoppa i träningskläderna direkt och gå till en provapå yogasession. Det var prova på för oss deltagare och prova på för den ukrainske yogaläraren Alexander. Han hade en lång bakgrund i Indien och hade sedan utövat yoga i Ukraina i sin egna studio i flera år. Nu skulle han vara i Sverige ett tag och undrade om vi var intresserade av hans yoga.

Jag måste erkänna att det hade känts skönare med en ordentlig middag i magen istället för ett mellanmål tre timmar tidigare. Han gjorde klart att det inte var någon fitnessyoga vi skulle prova på utan traditionell yoga. Så vi andades och utförde rörelser till andetagen medan instruktionerna kom på engelska och ryska. Jag har fått en helt ny dimension på solhälsningen, en rörelsesekvens som jag ändå har provat på i många nyanser.  Jag upptäckte också vad stel jag var i ryggen och axlar. Detta var en kontorsråttas mardröm. Kroppen var mjukare efter det. Men två timmar senare så var klockan sent så det blev ingen riktig middag sedan heller. Utan en kvällsfika med matrester och rostade mackor. Ingen stolthet direkt.

Sedan lufsades lördag och söndag igenom i ett makligt tempo. Någonstans försvann tiden i stora sjok och jag fann mig i träningskläderna och försökte andas ikapp med rörelserna hållandes en skivstång istället. Men jag tror jag fick med mig lite av den bättre hållningen sedan i fredags och gjorde lite mer korrekta övningar ikväll. Då det är första träningsveckan efter förkylningen så tog jag det lite lugnt med vikterna och fokuserade istället på tekniken. Det var en bra kväll!

Nu pustas det ut. Naglar smörjs in med olja och handkräm och jag har åter hittat nya härliga böcker på bibblan som måste läsas i alla fall någon sida innan jag släcker lampan ikväll!