ica

2015-01-29
12:53:00

Det är dags att läsa hyllvärmarna när…

... när man lånat hem exakt samma bok från biblioteket...
 
Det var ett tag sedan jag besökte biblioteket sist. Storhelger och digitala omlån gjorde att jag inte behövde gå dit. men när två av tre lånade böcker äntligen lästes ut, så tänkte jag att jag kan ju i alla fall byta ut dem ... Och så går man så där lufsigt med täckbyxor, klumpiga vinterskor, för varm täckjacka och har en mössa som glider ner över ögonen stup i kvarten. Och känslan av en droppe som långsamt rinner ned för ryggen säger att man borde bestämma sig någongång. Jag tänkte att jag inte skulle ta alla 3-5-6 böcker jag hittade, utan bestämma mig för en bok!
 
På väg hem kom en gnagande envis tanke att jag kanske hade den boken hemma. Eller blandade jag ihop den med någon annan ungdomsserie?
Det gjorde jag inte. Jag hade de tre första böckerna av fyra hemma i bokhyllan. Lite pinsamt.
 
Så ett lite sent nyårslöfte, eller i alla fall ett mål för i år: Åtminstonne varannan läst bok ska vara en egenhändigt köpt bok! Låna gärna, men ta tag i den där förbaskade game of thrones läsningen någon gång!
 
Så vi börjar med denna serie där fjärde boken inte kommit som pocket än (tror jag?). Och därför har jag den inte. Jag har en biblioteksbok kvar att läsa. Men först blir det mitt egna exemplar av Mer än ögat ser!
 
 
/Ica
 
2015-01-27
12:16:00

Veckans soppa

Besvikelse. Såklart blir det inte alltid bra. Det var med viss skepsis som jag gjorde denna soppa. Lite som att ha ost och skinksås med pasta istället för pasta med ost och skinksås. Jag är inte överväldigad av ost och skinksås. Men bloggen jag hittade receptet på lovordade denna snabba enkla maträtt så jag tänkte att jag provar en gång i alla fall.

 Nu har jag gjort det. Och visst var det ett enkelt recept, men mycket disk! En stekpanna, en soppkastrull, en pasta kastrull. Och nu har jag en halv lök som ligger och luktar i kylskåpet…

Den här soppan är som en utspädd version av den klassiska ost och skinksåsen som skolorna ofta serverar, men i stället för skinka, så var det knaperstekt bacon. Men det skulle vara mjukost med skinksmak i… En halv tub. Trots den minimalistiska elegansen med en vit yta som bryts av pasta och fläckar av brunsvart bacon, så är den tråkig. Smakade mycket buljong och skinka. Tänk att man kan prata om att en soppa är minimalistisk. Det låter mycket tjusigare än vad den här soppan förtjänar.

Och, är det inte lite konstigt med pasta i soppa? Nudlar är lite kul, men makaroner? Uppsvällda, sladdriga grejer? Nej. Detta recept åker i pappersinsamlingen.  Så kan det gå. Jag tror att fotot blev så sådär halvsuddigt för att jag redan innan jag smakat ordentligt var misstänksam.

2015-01-25
16:30:14

Packar väskan

Inte får någon lång tripp, inte många dagar, men väskan ska ändå packas.

Min första tanke är att nej, jag behöver ingen stor väska. Jag ska ju bara vara borta i 2 nätter och vara innomhus på en båt? Sedan börjar man lägga i saker i den där väskan och inse att den var liten. Men det är också två nätter inomhus på en båt... En utbilding med studiebesök och lite av varje. Så imorgon åks det tåg för att sedan kliva på finlandsfärjan!
 
Nå. Viktigaste av allt i denna packning är åksjuketrabletter och seaband. Jag gillar att simma, trivs i vatten och tycker om att ro. Men jäklar, sjösjukan tycker om mig. Den här gången är jag bättre förberedd - hoppas jag.
 
Men nu är det dags att äta middag för att sedan gå och träna vid sex ikväll. Det blir konstig träningsvecka igen. Kanske hinner jag gå på lite sh'bam på torsdag... Måste ju även hinna göra snygga naglar har jag tänkt ikväl...
 
/Ica