ica

2015-06-28
12:13:00

Ica målar Masquerade

Å detta fina fina lack. Ibland tänker jag att – äh, det här har ja ju egentligen sett förut. Men sedan tittar man på dessa färgskiftningar och blir salig på nytt igen. Jag är så glad att jag köpte dessa lack och det är njutning för en lila och grönälskande person att se dessa klara färger på en och samma gång. Så kul. Det blir många bilder idag.

 

Som innan, så täcker ILNP Masquerade på två tre lager och det torkar fint. Det är små små penseldarag i den mjukafina ytan, men det tycker jag ger mer karaktär, lite chabby chick känsla och struktur på det hela så det gör ingenting. Ibland kan däremot penseldrag i finishen förstöra hela upplevelsen av färgen. Som om man använt en kratta …

 

Färgen ser inte alls lika spännande ut i flaskan, det är först på naglarna som magin sker.

 /Ica
2015-06-25
12:59:00

Läser just nu - enkät

Nu går jag utanför min egen lilla box av komfort, men när jag hittade denna lilla enkät så tänkte jag varför inte. Enkäten hittade jag på Vargnatts bokhylla. Nu kör vi:
 

1. Hur många böcker läser du vanligtvis samtidigt? 

Det beror på hur fängslande böckerna är. Ibland kan en bok bli liggande väldigt länge. Jag vill läsa A Game of thornes böckerna, men det har tagit nästan två år att bara komma förbi de första kapitlen i den första boken… Inte för att den är direkt dålig, men andra böcker runtomkring är plötsligt så mycket mer lättåtkomligt varje gång jag tänker på att plocka upp den. Senaste tiden har jag stadigt legat på 3 böcker på gång samtidigt. A game of thornes har fått mig att läsa många andra böcker.

2. Om du läser mer än en bok, hur bestämmer du när du ska byta mellan böckerna (läser du ett speciellt antal sidor i en innan du byter till den andra?)?

Oj, det som känns mest lockande just då? Eller att återlämningsdatumet börjar närma sig på biblioteksboken… Jag vill inte låna om varje gång.

3. Byter du någonsin bokmärke när du är en bit in i en bok?

Det kan hända. Jag har ofta kvitton, och när det ramlar bort, så hugger jag tag i första bästa platta ting som går att stoppa mellan sidorna. Det har hänt att betalda räkningar fått ställa upp som bokmärke tillfälligt. Nått ska man ju ha dem till.

4. Var förvarar du boken du läser just nu?

Jag har en hylla ovanför sängen, där ligger de som jag vill börja läsa snarast eller haft på gång ett tag. Annars hamnar de på soffbordet.

5. Vilken tid under dygnet spenderar du mest tid med att läsa?

Oftast mellan 20.00 – 22.00 eller senare. Ibland på morgonen om jag blivit klar med morgonbestyren tidigare än förväntat, men att det är förtidigt att gå iväg på jobbet.

6. Hur länge läser du vanligtvis i ett svep?

Det beror helt på hur bra boken är just då.  Är boken bra så kan jag läsa i timmar… Det vanligaste är dock 1-2 timmar i sträck.

7. Läser du inbundna böcker med ”dust jacket” på?

Nja, om jag köpt en bok och den har det så får det sitta på. Annars så är det mest pocketböcker i min bokhylla och de har inte detta extra omslag.

8. Hur läser du vanligtvis? Sitter, ligger, osv?

Jag har en så grymt skön soffa som jag halvligger i. Då är det ingen konst att läsa länge. Eller när jag ligger i sängen sent på kvällen och ska sova egentligen. Jag tycker det är obekvämt att läsa på stranden?

9. Tar du med dig boken du läser överallt?

Nej, det gör jag inte. Jag vill ha lugn och ro och kan verkligen inte läsa på tåg/bil/buss på grund av problem med åksjuka– Flyg går däremot bra. Det är bökigt i solstolen och på stranden…

10, Hur ofta uppdaterar du dina framsteg i boken du läser på Goodreads?

Någon gång i veckan. Oftast blir det så att jag lägger till den som Want to read till Currently reading och till sist Finnished. Känns inte jätteviktigt att uppdatera sidnummer… Undantaget är segdragna böcker då det kan vara uppmuntrande att se på ett ungefär hur många procent det är kvar av bokf*n.

 (Denna fina bokhylla är från Merlo slott.)

Med denna enkät så markerar vi ett boktätt Juli. Från och med nästa vecka, så blir det en bok varje torsdag hela veckan ut. Som alltid, så blir det något av en fantasysommar, men mer åt Science fiction hållet med cyborgs och framtidsversioner. Men Juli kommer att avslutas med ett tungt och kletigt nedtramp i svenska 40-talet –såklart med lite mytologiska och underliga inslag.

 

/Ica

2015-06-23
18:37:58

Nu vandras det!

Vi är i Selva di Val Gardena och jag är lite kär faktiskt. Alperna är fantastiska. Det går knappt att förstå ens när man är här hur stor bergen egentligen är. Mäktigt är ett förklent ord för upplevelsen. 

Denna bild är tagen på cirka 1500-1700möh och det är bara början på alptopparna i bakgrunden.
Det har varnats mycket för regn, men vi har haft tur hittills med enstaka skurar. 

Hotellvyn är inte heller så dålig. Så här såg set ut när jag skulle putsa skorna efter dagens vandring.

Nu är det snart dags för middag!

/Ica