ica

2015-03-31
20:50:04

Avslutar kvällen med...

...en lyrisk fruktsallad! Jag blev nästan frälst på kvällens yoga inspirerade pass. Det var så otroligt skönt att sträcka ut. Att känna balansen. Att känna kroppen slappna av i de tunga positionerna.

Detta är belöningen. Och jag är lika frälst över den. Kiwi. Grapefrukt. Apelsin. Nektarin. Vattenmelon. JORDGUBBAR. Och ja, jag vet att de inte kommer att smaka ens en femtedel så gott som de svenska senare i sommar, när jag skar/högg i nektarinen så lät det som att jag klöv ved i köket. Men det smakar ändå bra!

Sedan skadar det inte att ha en bra bok att läsa under tiden.

/Ica
2015-03-31
12:42:00

Veckans soppa

Denna soppa förvånade mig, dels redan i inköpsstadiet och sedan även vid provsmakningen. Jag har alltid föreställt mig sötpotatis som en orange, morotsfärgad knöl. Och en av sötpotatisarna jag köpte var morotsfärgad. Den andra som inköptes på en annan matbutik var vit. Detta bidrog till en mer varierad färgsättning, så jag ser det inte som en nackdel, jag blev bara lite förvånad.

Smaken var också rund och god. Förutom potatisen då så skulle det i lite lök och vitlök, peppra lite och ganska mycket paprikapulver. Som avslutning skulle det även blandas i majs och valfri sort bönor, jag valde kidneybönor. Jättegod, mättande och skön mättnadskänsla! Kanske att lite sambal oelek eller cayenne peppar skulle sätta mer sprätt på det hela, men det var gott som det var också!


/Ica

 
2015-03-30
12:41:00

Det där mellanmålet

Då avslutar jag min lilla miniserie med mellanmål, hädanefter får det dyka upp lite när det vill. Och för någon som inte gillar varken avokado eller ingefära, så var det en utmaning som gick bra.
 
Dagens mellanmål är en smoothie igen. Jag ger inte upp på den än.
Denna består av bitar av mango, bitar av banan, ingefära och den stackars avokadon jag hittade i kylskåpet. En dutt honung. Det fick bli mandelmjölk som vätska den här gången. Och den gillar jag sedan innan.

Resultat? Helt okej, tänkte att en kiwi eller lite ananas hade satt en fin sprutt i det hela. Men det var rätt okej. superkrämig, den blev sådär lyxigt krämig (Inser att jag bara hade sådana ingredienser också, men ändå) och ungefär lika grön som skärbrädan. Nästa gång skulle jag kunna ta i lite kiwi eller ananas, som sagt, men även lite chiafrön eller andra frön?
 
Slut på projekt alltså. Lärdom? jag kan tänka mig att äta avokado i små mängder, ingefära i ännu mindre mängder. Äter ägg i lika stor mängd som förut, till allt. Börjat göra fruktbitar som fryses in och sedan paketeras i påsar.
 
/Ica