ica

2015-05-31
12:13:00

Ica målar somarfavoriten Amy av Zoya

Här kommer en riktig sommarfavorit. Om förra veckan var ett diskret lack, så blir denna vecka något som riktigt lyser när man målat det på tår och fingrar. En galet glad nästan manisk färg. Denna har jag använt många gånger och första lagren målas alltid med en nästan skräckblandad förtjusning. Sedan kommer insikten efter två, tre lager att jo, det är en fantastisk färg. Med denna på naglarna så är det bara solbrännan som fattas. Somrigare än så här blir det inte.

 
Om man ändå vill piffa till det och blinga orentligt så är Darling Divas - El Dorado ett guldglitter effekt lack som sätter sprätt på det mesta. Här som en gradient över Zoya - Amy. Jag gillar hur guldglittret lyfter fram skimret ännu mer i Zoya - Amy. Denna kombination är solsken på fingrarna. Riktigt glad färg som även får omgivningen att Ooha till. Härligt härligt!
 

Zoya är ett kommersiellt märke som finns i de flesta webbsaiter och ibland i välsorterade butiker. Darling Diva är ett indiemärke som finns på utvalda webbshoppar.prisvärt och riktigt bra kvalité!
/Ica
 
2015-05-30
14:37:55

Vandring upp på Storklacken

Något tveksamt så packades ryggsäckar med fika och kameror. Skulle det bli regn? Hur varmt är det? Blåser det idag. Sedan begav vi oss iväg mot Minne och Storklacken.

En mysig promenad där det var som att gå i en lummig sal eller grotta. Det hade inte kommit så mycket blommor än, men fåglarna kvittrade desto mer. 

På toppen av Storklacken så finns det en liten stuga att elda i om man vill, eller få lä för vinden. Och här har folk skrivitdina namn i många år. Den tidigaste namnteckningen jag kunde hitta var från år 1931!

Väggar, tak och golv är täckt av namnteckningar i kol eller ristade i träet.
Nu tog jag ingen bild på utsikten med mobilen. Så ett sådant kort kommer senare vid tillfälle. 

/Ica
2015-05-29
08:28:29

Avslutningsfredag

Jag fick en tidig semester i år. Och bara för att den är så tidig så fick jag lite skolavslutningsfeeling. Nu hoppas jag att juni bryter mot sin vana att blåsa bort i ett regnigt och kallt töcken.

Här om dagen så hittade jag en plätt med styvmorsvioler. Så denna bukett påminner om att det ska vara sommar ute nu. Det är bara lite kallt regnigt än.

Nu blir det fullspäckad helg med festligheter både med jobb och familj -för det är ju morsdag på söndag också!

/Ica