ica

2015-11-29
12:46:00

Ica målar pepparkaksinspirerat

Okej, jag försöker rädda det här. Om jag säger pepparkaksinspirerat så låter det bättre än... ja, massa saker. För det är inte alltid det blir snyggt. Det blev tillräckligt bra för att dras med i några dagar, men inte särskilt hippt eller fint på något sätt. Neutralt. Dagens manikyr är neutral. Den är gjord med mesta dels creme lack. Roligare blev det inte.
Ja, vad har vi här då? Brunt, beige och lite liquid sand. Min tanke var att ha det där randiga mönstret och sedan det stämplade på tumme och ringfinger. Men stämplingarna blev inte så roliga, ärligt talat. Så då målade jag över ringfingret med lite glitter istället, stämplade mer på tummen för att få dit ett skimmer som påminde om glittret på ringfingret... Det är inte en skittle och inte skitlette, något mellanting.
 
Jag använde Isadoras Cool camel som bas. Med hjälp av vinyltejpar så skapade jag ränderna med Isadoras - Nude skin.  Det är också Nude skin som är stämplat på tummen. Men på tummen finns också Isadoras - Vintage gold. På ringfingret är det OPIs Liquid sand lack What Wizadry is this? Från trollakrlen från Oz kollektionen när den filmen kom för ett par år sedan. Där av namnet.
Och vart kommer pepparkakan in i det hela. Tja? Inspirerat - kan betyda vad som helst. Ungefär som aromänen kan vara vad som helst.
Här är flaskorna i alla fall:
Ha ne bra söndag!
/Ica
 
2015-11-29
10:29:00

Det är söndag och första advent

O, det är första advent och det är julmarknader överallt och jag har haft jobbarhelg hela helgen som tagit upp allt dagsljus och marknadstid.Lite tråkigt. Men så kan det gå. jag fick mig i alla fall ett julbord med jobbet igår och det kanske är tillräcklig aktivitet för hela helgen, när jag tänker efter.
Det här året så har jag gjort en minikalender i manikyrformat. jag blev inspirerad att måla egna ljus, så då gjorde jag det. Glöm det där på tummen. Låtsas att det är julkulor eller nått.
 
Okej, drick lite glögg åt mig är ni hygglig? Köp julkakor, lyssna på vedervärdig julmusik och strosa runt bland de stickade strumporna och honungsburkarna. kanske ta en extra sväng runt ostbordet. Det finns alltid minst ett ostbord.
 
Eller för dem som inte heller går på julmarknad idag: Mer manikyrer kommer om en stund, så häng kvar.
 
/Ica
2015-11-28
12:02:00

Ett favorit foto på en lördag

Innan vi kastar oss in i allt vad December, Advent och Jul heter, så länger jag in ett kort på hur det kunde se ut Innan den gråvinten kom. Alltså innan det här regnet, som blir till is, sedan lite snö, för att sedan regna bort och så snöar det igen, blir halt och så kanske det kommer en halvmeter nysnö under natten som faktiskt stannar resten av vintern…

Jag gillar löv och är lite besatt av rönnar. Rönnlöven är fina, det är ofta lite svängda och det är läckert att fylla ut en hel bild med rönnlöv, så det blir som en dalgång av de där nästan sågtandade löven. Jag har många kort på rönnlöv. När de håller på att slå ut, mitt i sommaren och så favoritårstiden – hösten när de kan anta alla möjliga tjusiga nyanser mellan grönt och brunrött.

 

Den här bilden är tagen efter en småregnig dag. Lövet är sådär perfekt sprinklat med vattendroppar, asfalten är blöt och lövet har flera nyanser av gult och rött.

När kortet togs så tyckte jag att det började bli kallt. Nu tycker jag det ser ut som rena sommaren.

Japp, imorgon är det första advent.

 

/Ica