ica

2015-10-29
12:33:00

Läser just nu – Vampyrens brud

Jag tänker att det är bra att byta genre ibland. Nu förflyttar jag mig i och för sig inte så långt ifrån de övernaturliga varelserna, men skrivsättet och fokuset är riktat lite annorlunda. Jag har hållit mig undan varulvar så långt det går för de känns helt enkelt inte intressanta. De känns inte tillräckligt invecklade, utan mer stereotypa testosteron stinna typer som likt hulken springer runt och slåss. Och det är väl lite så de utmålas i denna boka också..

Ett gäng varghybrider som är ständigt växlar mellan ursinne och kåthet -eller båda samtidigt. Jag ska väl vara lite rättvis mot boken ändå, för den är tänkt att vara lite mer åt romance hållet, vad jag förstår. Det är bara det att när det kommer till det romantiska och erotiska så är det inga spänningar, ingen snirkligt uppbyggande som får läsaren att hänga med och förstå hur någon av karaktärerna känner mer och mer. Ett litet pirr och sedan rinnande våthet, men inte så värst mycket om detaljerna som framkallar reaktionerna. Likadant när någon blir arg, det exploderar. Nog för att man kan bli plötsligt arg, men hela tiden? De vampyrkaraktärer eller häxorna för den delen är lika 0-100 på samma sätt. Inga mellanlägen någonstans. Lite underhållande visst. Men jag undrar lite vad boken vill? Inte tillfredsställa läsaren i alla fall. Eller så förstod jag inte poängen. Att det också var flera korr fel med helt missade ord, felstavade och ihopskrivningar/missade mellanslag gjorde att jag tappade farten också. Jag har lite svårt att se för sådant ändå.

När jag tänker på den här boken ett tag efter att jag läst den, så är det mesta blekt. men en tanke dök i alla fall upp, den är lite rolig ibland. Den skämtar lite med de olika klasser som huvudkaraktärerna kommer ifrån. Eller så är det en efterkonstruktion. Det var inte riktigt meningen med att avsluta Oktober med en medioker bok, men till sin fördel så var den lätt läst och snabbläst.
 
/Ica
2015-10-28
09:27:55

Godmorgon onsdag

Jag fick sämsta möjliga starten på den här veckan. Så därför känns det skönt att dra iväg en sväng och tänka på annat en stund. Och jag hade lite ärenden i Östersund så då var det bara att sätta sig på tåget.

Nu mumsas det på en något klämd räksmörgås och varmt te. 

Tänker tillbaka på igårdagens body balance. Det kryper fortfarande i vaderna. Att få andas och sträcka ut var exakt vad som behövdes efter två intensiva dagar. Kroppen kändes stark, balansen satt i höft och mage och ryggen älskade de mjuka twisterna. 

Idag får vi se hur långt krafterna räcker. Minst ett pump pass, men gärna lite zumba på det. Om jag är duktig och kommer ihåg att äta lunch idag så ska det nog gå.

Ha en bra onsdag!

/Ica
2015-10-27
12:15:00

Annat än soppa

Ja, idag tänkte jag skriva om lunch. En sådan där vad -har-jag-hemma-lunch? En lunch där man är besatt av en ingrediens, och sedan plockas det ihop saker som passar till.
Ungefär som min förkärlek till Halloumi. Så gott att gnaga på, tugga och låta tänderna liksom halka på ytan innan man tuggar igenom... Sedan tänkte jag på räkor.
Och lite piffig blev det allt med omelettsmeten i paprika ringar. Jo, jo. det var genomtänkt det. Och vem tycker inte om creme fraiche? I med det och för sakens skull hacka i lite rödlök och blanda med majonnäs och peppar med en gnutta eller två av citron. Så gott en ledig dag mitt i veckan. Enkelt, lagom pyssligt och gott.
 
Det var väl det tror jag.
 
/Ica