ica

2015-09-30
12:34:00

Random onsdag

Dags för mössa snart? Nu i helgen när jag var tokförkyld så saknade jag plötsligt mina mössor. Det är fortfarande ganska varmt ute. Just nu står det 15 grader varmt i solen, och det var ju ungefär den temperaturen hela sommaren, så det har ju inte förändrats så mycket. Men luften är som klarare och det har börjat blåsa och den där vinden den är kall. Och jag avskyr när det blåser kallt i nacken.

Det räcker inte att ha tjockt hår och halsduk. Det behövs en mössa också. Jat tror jag kan ha tjatat något om det förra hösten också, jag gör nog något inlägg om det varje år förresten. Men det är något mysigt med att ha en mössa som omsluter mjukt runt huvudet. Rufsar till håret lite grann och stänger ute vinden.

Nu vill jag ha mössa! Dags att rota runt i förrådet och se vart påsen med mössor tagit vägen. Jag har bara min springmössa framme, ifall jag ville ta på mig den när vi var i Val Gardena tidigare i somras.

 
Jag har börjat med tunna fingervantar och det de gör stor skillnad på morgonen och sent på kvällen. Det börjar bli höst på riktigt nu!

/Ica

2015-09-28
12:37:14

Ny vecka igen

Nu vill jag bli frisk! Jag vaknade mer utvilad idag än vad jag gjort på hela helgen, så jag är på god väg. Men det skaver fortfarande så jag kurerar mig med mer te, lugn och ro och avsvällande för de stackars bihålorna. Varför ska de alltid råka så illa ut?

Idag blir det lugna sysslor i lugnt tempo. Jag har fått sprickor i tumnageln på båda tummarna. Nu är dessa lagade och får nu extra mycket återfuktande serum och olja. Passar även på att sköta om de andra naglarna lite extra. Kanske äntligen dags att måla om tånaglarna? Idag har jag ingen brådska med något, men för första gången på flera dagar en vilja att göra lite.

Jag kan andas nästan helt obehindrat och är jätteglad för det!
/Ica
2015-09-27
12:04:00

Ica målar Aurora's Rose Quarts

Det är söndag och nu är det på tiden att det kommer lite riktig nailart. Nu har jag bara visat enkla manikyrer ett tag, men här kommer en nailart jag trivdes bra med.
Idag visar jag Aurora från Zoya och Rose Quarts från Kicks. Aurora är det lila, nästan cerisa basfärgen med en spridd holografisk effekt. Det har ett namn, men jag minns inte vad. Det blir inga regnbågar, men det glittrar till i regnbågens alla färger och skapar extra djup. Det krävs ett par lager för att få en fin täckning och torktiden är helt okej. Kicks - Rose Quarts är det grusiga rosalila uppepå. Rose Quarts är ett liquid sand lack, alltså ett lack där de malda glittren ger en sandig, sträv finish. Lite som känslan av ett sandpapper. Det glittrar tjusigt och täcker fint. Då det ska bli grusigt och ojämnt så behöver man inte heller måla riktigt lika noga, det går att dutta ut, mer än att man faktiskt målar ut det och det hamnar där man vil, rinner inte iväg ner i nagelbanden till exempel.
Perfekt till en sådan här manikyr där jag använt vinyltejp för att skapa mönstren på naglarna. Tejpa. Måla ta bort. Färdigt. De sandiga lacken är tänkt att användas utan överlack, så här blir det extra torktid.
Här är de. Glittrande och glimmrande i kameras skoningslösa blixt.
 
/Ica