ica

2016-04-30
12:01:00

Ett favorit foto på en lördag

Det är Valborgsmässoafton och imorgon är det 1 maj. Helt plötsligt ska våren vara igång på riktigt, men det blåser fortfarande ganska kallt. Gräset är fortfarande ganska gråtrist och det dröjer länge innan löven börjar slå ut. Men jag hittade den här bilden som togs 21 april förra året. Hoppfulla och starka blåsippor som trängt upp där andra växter inte riktigt vaknat ännu.
 
Ha en fortsatt trevlig lördag nu och elda inte förmycket!
 
/Ica
2016-04-28
12:39:00

Uppdatering: Hyllvärmare

Jaha, det var ju en lite jobbig fråga ärligt talat. Jag tittade igenom årets läst-lista på Goodreads för någon dag sedan, för jag funderade på vad jag skulle plocka upp efter boken jag läser just nu… Och jag tänkte att jag lånar något kul från bibblan…

… Eller så plockar jag något från min egen bokhylla, kanske till och med läser ut någon av de böcker jag påbörjat för sisådär ett eller två år sedan, eller faktiskt fyra. Game of thrones förföljer mig. Jag vill, absolut, men åh, det är ändå lite gruvsamt att ge sig på den. Jag har inte sett serien heller, orkar liksom inte lägga energi på det? Hur många gånger har jag tjatat om det?

Nåja, av sex hyfsat tjocka böcker som jag hunnit igenom än så länge så visar det sig att det kanske bara är två som kommer från min hylla. Så nästa bok borde nog bli en hyllvärmare ändå.

Men då kommer nästa grej. För någon vecka sedan kom jag att tänka på en bok som jag återkommer till då och då. Hör och häpna inte en fantasy eller ens en gnutta science fiction i den. Utan en tvättäkta vuxen roman som jag nog läst tre gånger redan. Varje gång jag kommer och tänka på den så börjar ett detektivarbete, för jag tror jämt att den heter något annat än vad den egentligen heter. Och jag tror jämt att det är Penny Vincenzi som skrivit den. En författare som skriver, vad jag minns mysiga romaner i början av 1900-talets England och allt vad det innebär. Vissa är i och för sig lite senare i tiden. Men ganska mysiga böcker, tror jag, nu var det länge sedan jag höll i någon av dem.

Men det är inte Penny Vincenzi. För när jag står framför hennes böcker på Bibblan, så inser jag att boken heter Den försvunna bruden – och det finns ingen sådan där. Lite ångest och travande bland alla romanhyllorna tills jag uppgivet stannar vid författare på C (eller hittat en annan bok). För jo, Det är ju Victoria Clayton som skrivit den mycket mysiga boken Den försvunna bruden. Det är Freddie – Fredrika, som inte kände för att gifta sig trots allt när allt kom omkring. Så hon rymmer. Och hamnar på landsbygden i vad hon tror någon mosters lilla stuga. Sedan är det bara charmigt och mysigt och härliga karaktärer. Väldigt engelskt. Sist jag såg boken så tog jag ett kort på den.

 
Jag har nog bestämt mig ändå. Jag kan läsa en hyllvärmare nästa gång.
 
/Ica
2016-04-27
19:00:06

Plötsligt lyfte hela dagen och blev En Bra Dag

Jag har haft en ganska seg onsdag. Regn som blir snö som blir regn som blir snö som...

Ja, inte särskilt inspirerande och sedan pep det till i mobilen - min senaste förstoring hade kommit!

Och nu hänger den där på vägen mitt i emot de andra djuren och savannen. Denna härliga soluppgång glöder från väggen och sprider lugn i hela rummet.

Okej, dags att inspirera fram någon sorts middag. Frågan är vad??

/Ica