ica

2016-08-31
10:35:57

Solonsdag!

Igår var det en ledig tisdag som flög förbi. Matlagning, bankmöten och lyckorus bokuthämtning på biblioteket gjorde min dag. Men även en mycket intressant genomgång av pulsträning där jag också fick prova på i praktiken. Jag har varit lite emot det där med pulsklockor, men inser att det kan bli en riktig motivationshöjare. Så ja, nu funderar jag på pulsklockor.

Idag är det onsdag och det är dags för jobbkväll. Min andra efter semestern. Jag inser att jag inte kommit tillbaka till alla rutinerna ännu och bloggen är den som kommer lida mest av det. Jag har några förinställda inlägg, så det blir inte helt tomt, men inte så mycket mer heller.

Denna onsdagssol överraskade mig, så nu har jag snabbt flyttat ut på balkongen innan det är dags att fixa inför jobbet.

Ha en fin onsdag!
/Ica

2016-08-26
14:31:00

Ledig fredag!

Det är fredag och plötsligt har jag jobbat i två veckor och det är dags för första jobbhelgen! Min jobbstart har gått rätt bra, det är det där med matlådor då. Att tänka ut en måltid till, det har gått lite trögt.

Min träningsstart har gått allt annat än trögt. Mina egna bodybalance pass är ute på schemat jag har hunnit haft två pass nu- och jag har själv deltagit i zumba och bodyattack. Var lite nervös för bodyattack, min kondition matchade inte tempot i passet -än, men det blir bättre! Ska också lägga in mer styrka, då det bli ordning på rygg och ben igen. Jag gjorde den obehagliga upptäckten att mina knän nått sin magiska nedre gräns för stabilitet. I två veckor har jag gått omkring med olika smärtor i båda knäna, så nu måste det bli ändring! Mer cykling och styrketräning för att taighta till dem.

Jag har även börjat med en annan mycket tråkigare grej. Jag inser att det den somrigare delen av sommaren är slut och någon sensommarvärme ser inte ut att nå ända hit upp. Det är säsongsskifte i garderoben. Flera lätta sommarkläder har redan vikits ihop och placerats i stor tygpåse och fler kläder hamnar där allt eftersom. Hur tråkigt är inte det?

Nåja, nu ska jag äntligen ta tag och plantera några blomskott som fått många rötter under sommarens gång och sedan försöka ta mig iväg att bättra på de där knäna.

Ha en fin fredag!

/Ica

2016-08-25
12:49:00

Läser just nu mortal instruments Förlorade själars stad

Ja, alltså titeln på denna bok? Förlorade själars stad? Ingen karaktär befinner sig egentligen någonstans där det är särskilt många förlorad. Eller ja, Clary hamnar på en club i Prag tror jag det var, där hela undervåningen/kryptan/källaren var för varulvar och vampyrer som drogade sig själva med älvdroger och hade akvarier fyllda med blod där det låg och flöt döda människor… men annars? Nej, jag uppfattade det inte så i alla fall.

 Det är femte och näst sista boken i serien och nu börjar jag bli le på huvudkaraktärerna. Clary och Jace. Sebastian är allmänt lurig och obehaglig. Men däremot Simon gillar jag mer och mer, Isabelle börjar också växa i mina ögon och Magnus. Men det blir tröttsamt. Alec är misstänksam på Magnus och vill alliera sig med ett av hans gamla ex för att ta bort odödligheten från Magnus. Den som blir lurad är naturligtvis Alec. Clary låter sig slängas runt som en boll, men blir mitt i allt ihop plötsligt duktigare. Det hoppar fram en ganska duglig krigare som kan tänka kallt i farlig situation. Men det som var finast är relationen med Isabelle och Simon. Gillar det.
 Men annars då? Lite typiskt att de ”vuxna” fattar ingenting och ungdomarna gör hela jobbet. Men det är ju en ungdomsbok också, så jag ska väl inte haka upp mig så mycket på det. Det är en bok kvar. En galning går lös med en bägare som gör folk till undergivna tjänare, så tja. Det lär nog bli aktion i nästa bok också.
 
/Ica