ica

2016-12-31
12:12:00

Ica målar nyår

Det är nyårsafton och här kommer en nyårsglittrig manikyr! Jag är rätt ovan att bära svart och silver. Men här klev jag ur min egen komfortzon en aning och blev helnöjd. Det är kul att få kommentarerna att det ser ut att vara gjort på salong, när det ju är home made vid köksbordet.
 
 
Jag brukar inte göra "negative space" naglar, alltså manikyrer där nageln endast delvis är målad/täckt med färg. men varför inte testa en gång? Vi börjar med det som var det mest utmanande steget och mest komplicerat i denna nailart: Lång- och ringfingret. Jag gjorde en gradient där jag lade på ett tjockt lager av Collistars gelaktiga topplack och Glitter Gals Serpentblack, som är ett aningens skirt svart lack. med hjälp av en solfjäders formad pensel drogs dessa två lack lite fram och tillbaka över nageln tills jag fick ett resultat som såg bra ut. Det blev en aning tjocka lager, så det tog en stund för dem att torka.
Då förbereddes pekfingret där Colors by llarowe - Sparkling diamonds lades på som grund. Jag grundande även tumme och lillfinger med bästa A-Englands Camelot (jag har inte med den på bilden nedan, mest för att visa ett annat svart lack för en gångs skull)
 
När naglarna torkat, så stämplade jag på Sparkling Diamons över tumme och lillfinger. Det blev ett tjockt lager av Kardashian Beauty - Crush coup de cour ett silverglittrigt lack som applicerades med svamp för att få ett så tätt resultat som möjligt. Crush coup de cour användes också över lång- och ringfringer sedan. jag målade två lager på dessa naglar, och som man ser på bilden så blev det ändå inte särskilt mycet glitter på dem... I och för sig det resultat jag ville ha, men det säger också en del om lacket...
 
Nåja, jag är helnöjd med detta och fick många komplimanger för det. Alltid kul!
 
/Ica
 
2016-12-29
12:13:00

Bocksnack om läsåret 2016

Det är årets sista torsdag och då kör vi en sammanfattning. Hur har läsningen gått i år? Den har gått bra faktiskt. Jag ligger kring 27 lästa böcker i år, det är ungefär 2 böcker per månad och det tycker jag är ett ganska lagom tempo. Det jag däremot inte gjort är att lyssna på talböcker. Det gjorde jag betydligt mer förra året. Kanske beror det på att jag bestämde mig för att varannan bok skulle vara Sanningens svärd. Det är en serie som är tidvis väldigt långsam och tjatig, men också spännande och obehaglig. Jag hade också oturen att lyssna på Akutbjällran av Karin Brunk Holmqvist. Karin brukar ha mysiga böcker, men denna gång störde jag mig mycket på händelse utvecklingen och karaktärerna.
 
Extra kul är att jag fick med en hel hög med nya författare. 15 nya närmare bestämt, så nästan hälften av böckerna är från nya författare. Det är också kul. Jag läste inte så mycket långa fantasyserier i år, vilket gjorde att jag hann med detta. Nästan alla böckerna av dessa nya har lagts upp på bloggen också. Det är är inte i i kronoligisk ordning, eller i någon sorts ordning egentligen:
 
Caroline L. Jensen – Demonologi för nybörjare En bok som jag var nyfiken på och fann underhållande genom hela läsningen. 
 
Jenny Colgan - Jul i det lilla bageriet på Strandpromenaden En mysig och härlig jul bok! Här blev jag nyfiken att läsa mer av författaren!
 
Kit Whitfield – Nattvakt Här var jag nog mer förtjust i själva idén och titeln på boken, än själva boken...
 
Jeanine Frost – The Night huntress #1 halvvägs till graven En sådan där bok, jag vet inte, jag har ett minne av att jag var fascinerad och inte på ett bra sätt
 
Maggie Stiefvater – Dödsritten Den här var oväntad. Hästarna vackert beskriver, allt så naket liksom.
 
Seth Grahame-Smith & Jane Austen – Stolthet, fördom och Zombies Denna bok fick mig att längta till orginalet.
Michelle Paver – Evig natt Detta var en av årets favorit böcker. Obehaglig och otäck. Den fick mig att vilja läsa fler böcker om trakterna kring Arktis och Grönland.
 
Sarah Waters – Främlingen i huset Tung, trög och inte alls som jag trodde.
 
Danielle Trussoni – Angeologi bok 1, Inlägg kommer om denna bok, Den fick inte plats i år. Det här var inte heller vad jag trodde att det skulle vara. Den hade en intressant idé om att änglar fällde ihop sina vingar och förvarade dem i hålrum vid lungorna?
 
J K Rowling, John Tiffany & Jack Thorne – Harry Potter and The cursed child Rowling i sig är ju inte ny, men de andra två. Denna blev jag positivt överraskad över, då jag fått höra så mycket negativt om den.
 
Jessie Burton – Miniatyrmakaren Det här var en bok som stannade kvar ett tag efter att den var utläst. Titeln är ju också så fin.
 
Viveca Lärn – En fröjdefull jul Nej, men ta bort den! Vilken besvikelse!
 
Susan Hill – Kvinnan I svart Också lite av en besvikelse. Jag vet inte vad jag förväntade mig, men...

Jonas Karlsson - God Jul -  En berättelse, Den här fick mig att le, och skratta till igenkännande.

Dean Koontz - Isfällan Den här fick inte heller plats i år. Snabbt, kallt och tsunamis under isen. Hur skaffar man dricksvatten när alla brunnar och sinat? hackar sig ett isberg kanske?

 
Sedan har jag läst ut tre serier i år. The mortal Instruments och Månkrönikan har ju tagit något år eller två, just för att dessa böcker fortfarande gavs ut. Medan Edens blod fanns alla tre ute, så då lästes de i en rask takt. Himmelska eldens stad kommer också ut på bloggen nästa år. Vi har redan flera böcker att se fram emot!

Sedan var det nästa fråga. Hur gick det med att läsa från den egna bokhyllan? Jo, hyfsat får jag nog säga. 9 böcker kom från den egna bokhyllan, medan 18 böcker var lånade från biblioteket eller från någon bekant. Jag tänkte köra vidare på denna utmaning nästa år också.

Nu ser jag framemot ett nytt spännande bokår, där jag ämnar ta tag i mitt läsande på engelska. Jag har också insett att jag läser väldigt lite svenska författare, medan vi faktiskt börjar få en del som jag är nyfiken på! Det måste åtgärdas - dags för ett tema på det kanske? Vi får se.

Gott nytt bokår!

/Ica

2016-12-25
12:55:00

Ica målar juliga vantar

Det här är ett mönster jag ska leka mer med. För jag tycker inte vantarna kom helt till sin rätt i denna. Jag ska testa mer. Jag vet inte, men jag tror detta änfå är det juligast ejag burit hittills. Först tänkte jag bara visa detta underbara lack för sig själv utan mönster. men så hade jag plötsligt fått på vantarna och då var det försent. Jag bär detta gärna fler gånger, så jag får visa det igen helt enkelt.
 
För det här är ju såklart bästa Zoya Channing! Ett rödskimrigt lack som drar ytterst lite åt orange/guld. Det har ett juvligt djup som gör att det är omöjligt att tröttna. Så fint.
Grunden är alltså härliga Channing från Zoya. Lättmålat med en helt okej torktid. Det är jullacket nummer 1 för mig. Sådär julkulerött, men inte knalligt. När jag väl bär rött på naglarna vill jag ha stil och inte billig tomteröd.
På det har jag använt Depend 4045 för att stämpla dit vantarna, julkulorna och rosetten (som jag sedan fyllde i, så den blev mer levande). Egentligen blev det på sätt och vis inte så bra som jag ville ha det, för guldet smälter in ganska mycket i skimret. Men då blev det å andra sidan subtilt och diskret.
 
 
Ha en god fortsättning på julen!
 
/Ica